Ytterligare rykten angående TSMC:s framtidsplaner cirkulerar nu och menar att halvledarjätten överväger ett samarbete med Sony. Ett samarbete som ska se en ny kretsfabrik för sju miljarder dollar resas i Japan.

Den globala kretskrisen fortsätter och nya fabriker planeras runtom i världen. Den senaste av dessa sägs vara en fabrik i Japan värd omkring sju miljarder dollar. Det verkar dock som att det inte rör sig om en fabrik endast för en av de stora spelarna i industrin.

Enligt Nikkei överväger TSMC och Sony att ingå samarbete för att bygga en ny kretsfabrik i den japanska Kumamoto-prefekturen. Det sägs vara TSMC som ska hålla störst kontroll över fabriken men den ska byggas på mark som Sony äger och redan har sin fabrik för kamerasensorer på. Även den japanska regeringen påstås gå in och täcka upp till hälften av den påstådda prislappen på sju miljarder dollar.

Denna fabrik ska då tillverka kretsar för bland annat kameror och bilar. På tals om bilar sägs bildelstillverkaren Denso även ha ett intresse av att få ett finger med i spelet för fabriksplanerna.

Skulle denna fabrik bli verklighet blir det den första TSMC-fabriken i Japan. Det blir även den första man bygger i denna skala tillsammans med Sony. Skulle planerna visa sig faktiskt existera är det inte heller något som kommer att lätta kretsbristen inom en snar framtid. Dessa fabriker kan ta upp till flera år att bygga och starta upp. Förhoppningsvis ser vi ett avslut på bristen inom kort och lite extra redundans i framtiden om Sony och TSMC skulle ingå samarbete.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid