Sonys AF9 OLED TV – den optimala TVn för Netflix?

Sony lovar optimala inställningar för individuella filmer

2

IFA 2018 rullar på för fullt och hos Sony får vi spana in deras nya AF9-serie med OLED-baserade TV-apparater som kan extraknäcka som centerhögtalare samt kommer med ett ”automagiskt” Netflix-stöd.

Sony visar under IFA 2018 upp två nya TV-apparater med OLED-paneler som fångar våra ögon. Trots att Sony, som många andra tillverkare, köper sina paneler från LG Display finns det trots detta ett par ess upp i Sonys rockärm.

Den nya OLED-serien går under namnet AF9 och visas upp i två utföranden, en 55 tum stor modell samt en 65 tum stor modell. I dessa ser vi bildprocessorn X1 Ultimate som ska leverera ökad beräkningskraft och tillsammans med Android 8 ge en snabb och responsiv upplevelse i apparaternas menyer.

Sony har även nyttjat en teknik som vi sett tidigare där hela bildpanelen även extraknäcker som högtalare. I den nya serien har det skruvats upp till elva och TV-apparaterna har utrustats med tre ljudkanaler framåt och två kanaler bakåt som agerar baselement. Sony har även utrustat modellerna med inbyggda högtalaranslutningar. Dessa låter användaren att koppla samman TV-apparaten med ett existerande ljudsystem och på så vis använda TV-apparater ur AF9-serien som centerhögtalare.

Inbyggd mjukvara för bild- och Netflix-kalibrering

Likt Samsung satsar Sony på bildkalibrering hos AF9-serien. Modellerna kommer med Calman-mjukvara vilket låter användare köpa en separat kalibreringsenhet från Calman, koppla denna till TV-apparaten och på så sätt få en ordentligt kalibrerad bild.

 

Sonys AF9-serie blir även först på marknaden med automatisk Netflix-kalibrering. När innehåll från Netflix streamas till en TV-apparat ur AF9-serien medföljer även en extra dataström. I enkla drag säger denna dataström till TV-apparaten hur en filmskapare har tänkt att dennes film ska se ut med filter, färger och annat. Efter detta så ändras TV-apparatens inställningar för att matcha den extra informationen och på så vis ge en ”autentisk” upplevelse.

Sonys nya AF9 OLED TV-apparater dyker upp på marknaden inom kort och riktpriset landar på 45 000 kronor för 65-tums modellen respektive 34 000 kronor för 55-tums motsvarigheten.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Alltså… Försöker Anton odla mustasch?

Anton Karmehed
Admin

Vadå ”försöker” Morkul? I min värld är detta en helt ypperlig moppemusche! 2,5 månads jobb bakom och första gången jag ens försökt på 35 år. Kanske av av förklarliga skäl. 😀