Small preview image

Sparkle har tagit fram ett HTPC-koncept som fått oss ganska intresserade. Det faktum att CUTI n30 baseras på NVIDIAs omtalade Ion-plattform, parad med en Intel Atom N330 processor, är en av anledningarna men inte den största. Det är inte hårdvaran som är den stora grejen med Sparkles HTPC-tolkning utan själva designen. Sparkle har, tack vare hårdvaran, kunnat slimma sin CUTI n30 design ordentligt och man har valt att använda sig av ett modulliknande koncept.



Datorn byggs kring tre separata moduler som huserar olika delar av systemet. Den nedre modulen hanterar systemets lagring och rymmer en 2,5-tums hårddisk/SSD. I mellanmodulen, som även är den minsta, hittar vi själva plattformen med NVIDIAs GeForce 9400M IGP och Intels dubbelkärniga Atom-processor samt 4GB DDR2 RAM. Den övre modulen med VFD-display ska även innehålla en TV-mottagare som tydligt visar vilken marknad systemet riktar sig mot.



Sparkle kan även komma att lansera ytterligare moduler till denna ljudsystemliknande dator som borde smälta in i de flesta hemmabiosystem.


Källa: TechPowerUp, Hexus

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid