Den finska spelutvecklaren Remedy lovar att vi inte kommer att bli besvikna av nästa generations spelkonsoler från Microsoft och Sony. En av företagets chefer avslöjar även att Remedy inte bara imponeras av prestandan utan även arbetar på en speltitel för nästa generations konsoler.

Det är numera närmast vedertaget att både Sony och Microsoft kommer att lansera nästa generations spelkonsoler under nästa år. PlayStation 4 och Xbox Next som bara är några av de utvecklingsnamn som cirkulerat det senaste året för de kommande spelkonsolerna, förväntas bli rejält mycket kraftfullare än sina föregångare. Tidigare rykten har talat om 8 till 16 gånger högre beräkningskraft i den nya generationens konsoler med grafikdelar besläktade till de kraftfullaste lösningarna på PC-marknaden idag.

Men medan tidigare uppgifter varit obekräftade rykten kan vi nu med hjälp av franchise-chefen Oskari Häkkinen konstatera att de nya spelkonsolerna blir rejält kraftfulla – och är i slutet av sin utvecklingscykel.

”Currently, we are working with a relatively small team on a next-gen project. One question you always ask yourself in this phase is: can the upcoming consoles really be so much better compared to the current gen? I can rest assure you, they are. It is a quantum leap,” säger Oskari Häkkinen, chef för franchise-utveckling på Remedy Entertainment.

När spelutvecklare bekräftar att man arbetar på titlar för de nya konsolerna indikerar detta att man börjar komma nära en skarp lansering av plattformen, något som stämmer överrens om tidigare rykten med lanseringar under 2013 från både Microsoft och Sony.

Att Remedy som med Alan Wake visade att man vet hur man gör vackra datorspel imponeras över de nya konsolernas prestanda ger oss också positiva vibbar.

Kommentarerna som Oskari Häkkinen fällde i samtal med tyska versionen av speltidningen GamesIndustry publicerades i en artikel på sajten, som senare plockats ned av tidningen. Men med kommentarerna i åtanke och den grafik som faktiskt går att plocka ur dagens åldrande konsoler, ser vi fram emot att få mer handfasta exempel på vad nästa generations spelkonsoler har att erbjuda.

Källa: GamesIndustry via X-bit Labs


Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
PholostanJühanSensuella SvenAnpe91johnjensen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Vore ju även bra för oss som även spelar på PC. Fast har ju kommit ett spel som även min dator inte klarar av. Sleaping Dogs. Spelar på High med 40 FPS så framtiden ser ljus ut. Är det bara jag som tycker Sleaping Dogs är fult som stryk och inte alls i samma klass som det äldre Just Cause 2. Kör med 1 st Nvidia 590 2 X GPU

Andreas
Medlem
Andreas

Ser fram emot specifikationerna på dessa konsoller samt Remedys nästa titel 🙂 [quote name=”johnjensen”]Vore ju även bra för oss som även spelar på PC. Fast har ju kommit ett spel som även min dator inte klarar av. Sleaping Dogs. Spelar på High med 40 FPS så framtiden ser ljus ut. Är det bara jag som tycker Sleaping Dogs är fult som stryk och inte alls i samma klass som det äldre Just Cause 2. Kör med 1 st Nvidia 590 2 X GPU[/quote] Det spelar ingen roll hur bra grafikkort man har om resten är skit.. Har du en sketen… Läs hela »

Sensuella Sven
Medlem
Sensuella Sven

[quote name=”johnjensen”]Vore ju även bra för oss som även spelar på PC. Fast har ju kommit ett spel som även min dator inte klarar av. Sleaping Dogs. Spelar på High med 40 FPS så framtiden ser ljus ut. Är det bara jag som tycker Sleaping Dogs är fult som stryk och inte alls i samma klass som det äldre Just Cause 2. Kör med 1 st Nvidia 590 2 X GPU[/quote] Sleeping Dogs flyter på bra på min dator i alla fall. Har en i7 3770K och ett GTX 670. Det är definitivt tekniskt snyggare än Just Cause 2, även… Läs hela »

Pholostan
Medlem
Pholostan

Att slå de gamla konsolerna med 8-16 gånger är ju ingen konst över huvud taget. Hur många gånger kraftigare är ett Nvidia GTX660Ti jämfört med en Xbox 360 nu igen? Minst 14 gånger kraftfullare. Så de kommer kanske upp i 660Ti-klass. Och när de nya konsolerna kommer ut har antagligen Nvidia redan släppt en ny, kraftfullare generation. Underligt hur folk kan betala pengar för gammal utdaterad och väldigt långsam hårdvara.

Jühan
Gäst
Jühan

[quote name=”Pholostan”]Att slå de gamla konsolerna med 8-16 gånger är ju ingen konst över huvud taget. Hur många gånger kraftigare är ett Nvidia GTX660Ti jämfört med en Xbox 360 nu igen? Minst 14 gånger kraftfullare. Så de kommer kanske upp i 660Ti-klass. Och när de nya konsolerna kommer ut har antagligen Nvidia redan släppt en ny, kraftfullare generation. Underligt hur folk kan betala pengar för gammal utdaterad och väldigt långsam hårdvara.[/quote] Kanske för spelen som finns till konsolerna som inte finns till PC och att man slipper uppgradera hårdvaran och bry sig om systemkrav. Sedan så kanske inte alla gillar… Läs hela »

Jühan
Gäst
Jühan

Edit: Jag köper konsolerna för spelen och skiter i hårdvaran. Har konsolen dubbla GTX 690 och två stycken i7 så är den helt värdelös utan spelen, finns det inga bra spel som tilltalar mig så köper jag inte konsolen oavsett hur kraftfull den än må vara.

Som med PC andra ord. Den kraftfulla hårdvaran och den bättre grafiken och framför allt spelen tilltalar inte mig för fem öre.

Pholostan
Medlem
Pholostan

[quote name=”Jühan”]Sedan så kanske inte alla gillar att sitta spela framför datorskärmen med mus och tangentbord och föredrar soffan framför tvn med handkontroll istället och inte vill ha en fet dator vid tvn.[/quote] Precis som jag spelar på min PC mao. I soffan framför en stor skärm och med vilken handkontroll jag nu vill ha. Datorerna står bakom den vägg som finns bakom ”TV:n”. Jag kan ha det precis som jag vill ha det, vill man inte spela med tangentbord och mus på PC så behöver man inte. På köpet får jag någon tiopotens bättre grafik och ljud om jag… Läs hela »