Google Stadia lanserades till ett minst sagt rumstempererat mottagande men Google har fortsatt bygga vidare på sin plattform som nu kan användas genom webbläsaren Chrome i 1440p-upplösning förutsatt att bandbredden finns där.

I sin senaste uppdatering för spelströmingstjänsten Stadia har Google nu gått ut med att de tillgängliga speltitlarna kan strömmas till webbläsaren Chrome i en högre upplösning än tidigare.

Tidigare har Chrome endast kunnat använda Stadia i upp till 1080p-upplösning. Detta har nu ökats och användare vars bildskärmar har en upplösning på mellan 1440p och 4K kommer nu kunna strömma spelen i just 1440p-upplösning.

Denna högre upplösning kommer är dock endast tillgänglig för Stadia Pro-användare. De krav som ställs är desamma som för att spela i 4K-upplösning. Det vill säga en bredbandsuppkoppling på 35 Mbps.

Spelbiblioteket växer

Google har även bekräftat ett par nya speltitlar som hittar sin väg till plattformen inom kort. Denna vecka komma Jotun: Valhalla Edition, Sundered: Eldritch Edition och Mortal Kombat 11: Aftermath hitta sin väg till Stadia.

Efter det kommer även onlinespelet The Elder Scrolls Online att finnas tillgängligt utan kostnad för Pro-användare från och med den 16 juni. Denna upplaga av The Elder Scrolls Online inkluderar även expansionspaketet Morrowind. Detta tillsammans med att det även kommer att implementeras stöd för crossplay med PC och Mac-spelare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Peter Axel Wive Söderström

Låter bra, sen hoppas vi snart på 3440 på bredden också.