För några veckor sedan stod det klart att Google valt att stänga ner sina Stadia-dedikerade spelstudior. Något som nu visat sig leda till en knepig situation när spelet Journey to the Savage Planet drabbats av en massiv bugg men det finns inga utvecklare kvar att lösa problemet.

Uppdatering: Problemet ska nu vara fixat. Detta bekräftas av ett kort meddelande via Reddit som menar att buggen nu bör vara åtgärdad. Till hemsidan The Verge ska Google ha arbetat på en uppdatering till spelet redan innan det blev vida känt och nu ska det vara möjligt att spela utan frysproblemet vid spelets huvudmeny.

Original: I början av månaden bekräftade Google att man skulle stänga ned sina egna spelstudios vars fokus var att utveckla speltitlar för plattformen Stadia. Ett beslut som påverkade många jobbtillfällen och många anställda blev dessvärre av med sin jobb eller antog nya roller inom företaget. Något som nu slagit bakut för Google när en speltitel tillgänglig för Stadia drabbats av en bugg som gör titeln ospelbar.

Spelet i fråga är Journey to the Savage Planet och buggen är en som får spelet att frysa på sin huvudmeny när Stadia-användare försöker spela. Buggen rapporterades först på forumet Reddit.

När Googles kundtjänst kontaktades blev svaret att uppgiften med att fixa buggen skulle hamna hos 505 Games. Företaget som står som publicist för Journey to the Savage Planet. 505 Games har dock förklarat att all spelkod och data på Stadia-plattformen ägs av Google och företaget kan således inte lösa problemet åt teknikjätten.

Spelets utvecklare Typhoon Studios är just en av de spelstudios som Google köpte upp för att vara en del av deras egna spelsatsning. En satsning som uppenbarligen inte blev så värst långvarig.

Huruvida Google lyckas hitta en lösning och hur den kommer att tas fram återstår att se. Google communityrepresentant Grace har sagt att Stadias team aktivt jobbar tillsammans med partners för att hitta en lösning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
V5er Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
V5er
Medlem
V5er

Ni skrev detta 24 Februrari. Buggen ör åtgärdad sedan den 23 Februari av Google personal som INTE har avskedats. Phil Harrison skrev i sin blogg den 1 Februari r att de skulle avveckla SG&E och de skulle ge de anställda nya roller i flretaget, inte avskeda dem. Gör ni inte någon faktakollinnan ni skriver?
https://www.reddit.com/r/Stadia/comments/lqc1io/update_regarding_issues_with_journey_to_the/

V5er
Medlem
V5er

Artikeln ligger kvar helt oredigerad trots att den är helt felaktig. Dåligt!