StarCraft II lanserades den 27 juli och nu säger de första försäljningsrapporterna att spelet kan komma bli den snabbast säljande titeln någonsin. Bara i Amerika och Europa sålde StarCraft II i 1,8 miljoner exemplar under första dagen enligt VGChartz.

StarCraft II: Wings of Liberty såldes i runt 570 000 digitala exemplar över Battle.net medan resterande såldes fysiskt i butiker. VGChartz uppskattade siffror antyder att 31% såldes över Battle.net, 57% i Amerika och 12% i Europa. Värt att notera är att man ännu inte har några försäljningssiffror från det mest StarCraft-tokiga landet av dem alla, Korea. Men detta är något Blizzard med största sannolikhet kommer att offentliggöra de närmaste dagarna.Såhär såg det ut vid Webhallens midnattslansering tidigare i veckan

Världens hittills snabbast säljande speltitel är en expansion för Blizzards kassako World of Warcraft. Wrath of the Lich King såldes i 2,8 miljoner exemplar på lanseringsdagen, men då pratar vi alltså om en expansion och med Asien inräknat.

Annons

Activision Blizzard ser i alla fall ut att börjat beta av utvecklingskostnaderna på runt 100 miljoner kronor och med två av tre delar i StarCraft II-sagen på lager har man god tid på sig.

starcraftii

Samtidigt fortsätter det att dyka upp prestandaguider för den nya speltiteln och på TechSpot har man publicerat en mycket omfattande test med otaliga upplösningar och grafikinställningar, 21 olika grafikkort och en intressant processorjämförelse. Slutsatsen är som tidigare indikerats att även mindre kraftfulla grafikkortet hävdar sig bra i StarCraft II, men processorkraften är betydligt viktigare där man helst ska upp till åtminstone 3 GHz för att nå fin prestanda vid större multiplayersessioner.

Läs hela prestandajämförelsen på TechSpot.

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedmurakCampaignerDr.Blue Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dr.Blue
Medlem

Spelar SC2 på en E4400 och det fungerar bra. Går bara lite sakta när man laddar banorna.

Campaigner
Medlem
Campaigner

TechSpots test är en bra början men vi som har system från förra generationen räknas också!

Jag vill ha ett test på E8400, 2×2 GB DDR2, GeForce GTS 512MB (G92)

Mitt system ovan var ju så standard förra generationen så det e dåligt att de inte togs med.

E beredd o överklocka om det ska behövas.

Murak
Medlem
Murak

Som jag har väntat på detta spelet! =) Bittert att det inte finns stöd för fler kärnor från start. Jag tror visserligen inte att alla köper quads nu för tiden, men det är nog ändå dags för spelmakarna att att börja ta vara på all go prestanda som hittills gått oanvänd. Stödet kommer nog i nån uppdatering, men jag som sitter på Core2Quad hade gärna sett det från start.