Nyligen stod det klart att Bethesdas nästa storspel skippar Playstation och blir exklusivt för Xbox och PC. Något utvecklarens marknadsföringschef nu gått ut och bett om ursäkt för.

När Microsoft köpte upp Zenimax och således även spelutvecklaren och publicisten Bethesda var det många som blev oroliga för framtida speltitlar. Bethesda har nästan alltid lanserat sina nya speltitlar på samtliga aktuella plattformar, vare sig PC, Xbox eller Playstation. Nu står det dock klart att speltiteln Starfield inte kommer att göra något framträdande på Sonys spelkonsoler.

Bethesdas VD Todd Howard menade att detta drag kommer att låta företaget enklare ta fram bättre spel. Förmodligen då Xbox och Windows bygger på samma grund medans Sony och Playstation fortfarande kör med en egen API.

Det blev dock en hel del missnöje kring Bethesdas nyfunna exklusivitet. Något utvecklarens marknadsföringschef Pete Hines pratade om när han gästade en livestream som hölls av Gamespot i förrgår. Till en början var det mer eller mindre samma förklaring som Todd Howard tidigare har gett. Att utvecklare för mindre saker att hålla koll på när det bara är Xbox och PC som är de aktuella plattformarna för speltitlar. Senare under livesändningen uttryckte han dock sympati med Playstation-användare som känner att man blivit lämnad vid sidan av vägen.

Hines nämnde hur han helt och hållet förstår att Playstation-spelare känner sig besvikna. Även han själv spelar på Playstation. Han kan dock inte komma med någon slags lösning på hur spelare ska hantera situationen. Vill man spela Starfield är det helt enkelt Xbox eller PC som gäller. Framtida speltitlar som otroligt hypade The Elder Scrolls VI omnämns dock inte i diskussionen om Microsoft-exklusiviteten. Andra Bethesda-titlar som Deathloop och Ghostwire: Tokyo kommer att vara exklusiva för just Playstation och PC i ett år efter lansering. Något som förmodligen spikades innan Microsoft köpte upp Bethesda men som ändå kanske ger lite ljus i slutet på tunneln när det kommer till andra framtida spel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid