Under nästa år kommer SpaceX projekt Starlink bli tillgängligt för kunder i Sverige. Nu har dess hemsida även uppdaterats med prislappar för den som vill prova på internet via rymden.

SpaceX projekt Starlink som ska ge stadig internetåtkomst via satelliter kommer att bli tillgängligt för kunder i Sverige någon gång under nästa år. Exakt när man öppnar upp för svenska kunder är oklart men hemsidan Feber har nu lagt märke till att tjänstens hemsida uppdaterats med svenska priser.

Först ut kommer kunder få lägga ut en engångsbetalning för själva hårdvaran som krävs för att använda tjänsten. Priset för hårdvaran har listats som 5 429 kronor och kostar sedan 875 kronor att frakta. Efter det är det en månadsavgift på 1 079 kronor som gäller för den som vill ha åtkomst till Starlink. Kunder behöver även betala en startavgift som motsvarar ytterligare en månadskostnad om de vill använda tjänsten.

Det är inte direkt några småkronor som behövs för att få åtkomst till Elon Musks rymdinternet. Dock är initiativet först och främst inte menat för precis alla. Fokus här ligger på att erbjuda personer som bor på platser där åtkomst till vanligt bredband inte finns eller där man inte har möjlighet till en stark mobiluppkoppling.

Huruvida tjänsten kommer att vara någorlunda prisvärd återstår att se under nästa år. Förhoppningsvis får vi några faktiska datum för Starlink i Sverige inom en snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments