Steam har ännu en gång slagit sitt eget rekord för samtidiga användare online. Denna gång lyckades plattformen under helgen locka 27 miljoner användare till att vara online.

Det tog inte allt för lång tid innan Steam slog sitt eget rekord för antalet användare online på plattformen vid ett och samma tillfälle. Det förra rekordet var för 26,9 miljoner användare online samtidigt vid ett tillfälle under april månad. Nu har man lyckats bräcka denna siffra genom att nå 27 miljoner användare inloggade samtidigt under helgen.

Detta enligt hemsidan SteamDB vars syfte är att hålla koll på Steams .api för att kunna presentera siffror angående allt som rör plattformen för den som är intresserad.

Vi har däremot inte sett rekordet för antalet användare som faktiskt spelar spel klås sedan april 2020. Detta rekord sattes under tiden då allt fler började arbeta hemifrån eller satt fast hemma under en nedstängning i samband med att covid-19 blev ett allt större problem. Under denna tid sattes rekordet som såg över åtta miljoner användare spela spel samtidigt.

Exakt vad det är som fått användare att flockas till plattformen under helgen är inte helt säkert. Steam har sin höstrea igång fram till 1 december. Något som mycket väl lär ha skapat lite extra intresse för att logga in och kika runt i onlinebutiken. Detta är också den tid på året då spellanseringar brukar dugga tätt. Något som gällt även i år med spel som Halo Infinite, Battlefield 2042 och Forza Horizon 5 som lanserats alldeles nyligen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid