När Valve introducerade Steam Deck använde man ett kösystem för att försöka motverka botar och dylikt som skulle kunna suga upp tillgängligheten. Nu ska produktionen ha gått så pass väl att alla reserverade enheter nu är producerade och på väg till slutkunder.

Den som har velat lägga vantarna på en av Valves handhållna speldatorer har fått ställa sig i kö. Valve implementerade ett bokningssystem för Steam Deck i ett försök att inte översvämmas av scalpers och botar som potentiellt kunde köpa upp alla tillgängliga enheter för att sedan sälja vidare till överpris.

Nu har det snart gått åtta månader sedan Steam Deck började hitta sin väg till de kunder som stod först i kön. Sedan dess har Valve skickat ut enheten i omgångar alltefter att färdigställda datorer funnits tillgängliga.

Relativt nyligen gick Valve ut med att man skulle öka produktionen av sin handhållna dator. Detta ledde till att företaget kände sig självsäkert att alla som bokat ett exemplar skulle ha det i handen innan årsskiftet. Nu verkar det dock ha gått lite snabbare än tänkt och alla som har förhandsbokat en Steam Deck sitter antingen med sin enhet i handen eller har en på väg hem till sig just nu.

Valve har alltså lyckats bocka av alla förhandsbokade enheter. Detta innebär att det inte längre finns några paxade upplagor och att den som är intresserad av Steam Deck nu kan gå in på Valves Steam-butik och klicka hem ett exemplar utan att behöva vänta i flera veckor eller månader.

Utöver en god tillgång på Steam Decks bekräftar Valve även att den officiella dockningsstationen för datorn nu finns tillgänglig. Denna kommer med tre USB 3.1 Gen 1-portar, en DisplayPort, en HDMI och en Gigabit Ethernet-port. Detta innebär att användare kan ansluta två externa bildskärmar och en rad olika tillbehör till sin handhållna dator medans den även laddas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid