Valve förbereder sig av leveranserna av den första omgången Steam Deck-enheter. Nu har man även lanserat det officiella verktyget som låter användare se hur pass kompatibelt sitt Steam-bibliotek är med den nya konsolen.

Valve har spenderat den senaste tiden med att testa hur väl existerande speltitlar fungerar på deras kommande spelkonsol Steam Deck. Tidigare bekräftade Valve att man kommer introducera ett lättförståeligt verktyg som låter användare se i vilken av fyra kategorier av kompatibilitet en speltitel lägger sig. Ett verktyg som nu har blivit tillgängligt för alla.

De fyra kategorierna är ”Verifierat” som innebär att spelet fungerar utmärkt på Steam Deck utan att det behövs modifieras på något vis. Efter denna komma ”Spelbart” där användare kan behöva finjustera inställningar för att spelet ska fungera optimalt. Sedan har vi ”Stöds inte” som inte helt förvånansvärt innebär att en specifik speltitel inte fungerar på den kommande konsolen. Den sista kategorin är för spel vars kompatibilitet ännu inte har fastställts.

Den som vill se hur pass ens spelbibliotek kommer att vara möjligt att avnjuta på den bärbara konsolen kan logga in på Steam i sin webbläsare och Valves dedikerade sida för just kompatibilitet med Steam Deck.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid