Valve har precis börjat skeppa konsumentenheter av sin handhållna speldator Steam Deck. Valve har även bekräftat att det ska komma nya modeller med bättre och nyare hårdvara regelbundet.

Valves handhållna spelkonsol/speldator Steam Deck har alldeles precis lanserats officiellt och börjat hitta sin väg till kunder. Inte helt förvånansvärt är det en enhet utvecklad för att ta PC-spel på plattformen Steam till ett handhållet format. Hur blir det då med framtida uppgraderingar då PC-spel konstant pushar gränserna sett till grafik och hur mycket de kräver av hårdvaran?

Valves Gabe Newell har i en intervju med IGN bekräftat att man planerar nya hårdvarurevisioner av Steam Deck med jämna mellanrum. Han nämner hur AMD om ett år kommer att ha bättre hårdvara att erbjuda. Detta tillsammans med att försäljare av andra komponenter antingen kommer öka prestanda eller tillgänglighet som resulterar i lägre priser. Något som då kommer få Valve att uppdatera sin speldator i takt med industrins utveckling.

Han förväntar sig dock inte att detta kommer leda till några prisökningar för de kommande upplagorna. Newell menar att prissättningen är ett slags löfte till konsumenter och han ser inte att det kommer bli någon förändring på den fronten.

Förvånansvärt många ska ha beställt den mest högpresterande varianten av Steam Deck. Något som överraskat Valve och enligt Newell visar detta på att man bör fokusera på just högre prestanda i kommande generationer av konsoldatorn. De signaler Valve ska ha fått från kunder är att det är mer prestanda och inte lägre priser som är mest eftertraktat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid