Valves Steam Deck har nu över 8 000 speltitlar som certifierats som spelbara eller verifierade att fungera på den handhållna speldatorn.

Valves satsning på att få allt fler speltitlar tillgängliga för deras handhållna speldator Steam Deck fortsätter att nå nya milstolpar. Allra senast har företaget gått ut och bekräftat att plattformen nu har över 8 000 speltitlar som certifierats som antingen ”Spelbart” eller ”Verifierat”

Valve har fyra olika nivåer av certifiering för spel på Steam Deck. ”Unknown” är helt enkelt att Valve själva inte har genomfört några tester för att se om en speltitel kan köras på den handhållna enheten. Efter det kommer ”Unsupported” vilket föga förvånande innebär att spelet just nu inte fungerar på Steam Deck.

Efter det kommer ”Playable” och sist ”Verified”. Den förstnämnda är att spelet går att köra på enheten men användare kan behöva justera några inställningar eller binda knappkommandon för att det ska gå att spela fullt ut. Verified betyder att spelet fungerar utan problem på den handhållna speldatorn utan att användare behöver hålla på och meka med inställningar över huvud taget. Allt som allt har Valve nu listat 2 987 speltitlar som Verified och 5 034 titlar som Playable. Denna lista växer sig också större för varje vecka.

Bland de speltitlar som nu certifierats som Playable eller Verified hittar vi spel som Atomic Heart, Cyberpunk 2077 och Octopath Traveller II. Valve har även passat på att publicera en lista över de spel som spelades mest på Steam Deck under februari 2023. Här ser vi spel som Hogwarts Legacy, Elden Ring, Red Dead Redemption 2 och The Witcher 3: Wild Hunt. Valves lilla enhet klarar alltså av att spela flera av de största speltitlarna som lanserats under de senaste åren. Inte illa pinkat av den hårdvara man fått in i det lilla formatet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid