Valves Steam Link-app har nu blivit tillgänglig för användare av iOS-enheter och Apple TV. Detta efter att Apple först blockerade applikationen då den ska ha gått mot App Stores riktlinjer.

Valve fortsätter sin satsning på att bredda tillgängligheten av sin plattform Steam. En del av denna satsning är att appen Steam Link som låter användare nyttja sina datorer på distans för att spela spel på andra enheter blev tillgänglig för Android-användare. För drygt ett år sedan såg det dock ut som att den som använder sig av iOS-enheter eller Apple TV skulle bli utan applikationen då den enligt Apple gick mot App Stores riktlinjer.

Apple satte stopp för appen på iOS-enheter då den gav användare möjligheten att nyttja både Valves egen onlinebutik och andra butiker och således bröt mot de utvecklaravtal Apple satt upp för sin plattform.

Steam Link-appen låter användare bruka sina smartphones, surfplattor eller smarta TV-apparater för att avnjuta speltitlar som i själva verket drivs av en dator. Så länge båda enheterna är kopplade till samma nätverk.

Nu verkar Valve däremot ha ändrat appen tillräckligt för att få Apple att tänka om. Den absolut största ändringen som har gjorts är att iOS-användare inte kommer att ha möjligheten till att köpa spel i Steams spelbutik via dessa distansenheter. Således kommer iOS-användare att få använda sin dator för att införskaffa nya speltitlar och är på Apple-produkterna bundna till sitt redan tillgängliga spelbibliotek.

För att använda appen på en iOS-enhet krävs det att operativsystemet är iOS 10 eller nyare. Det krävs även en dator med Steam installerat samt att en dedikerad handkontroll rekommenderas, antingen en MFi-handkontroll (Made For i) eller en av Valves Steam Controller. Sett till den rekommenderade nätverksuppsättningen nämner Valve att en dator med ethernet-anslutning samt tillgång till 5 GHz-WiFi är att föredra för bästa resultat.

Bildkälla: engadget

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid