Resultaten från speltjänsten Steams hårdvaruundersökning som genomfördes i februari visar på en mindre, men märkbar ökning av AMD-hårdvara.

Enligt resultaten från speltjänsten Steams senaste hårdvaruundersökning har AMD på både CPU och GPU-fronten ökat i popularitet bland plattformens användare. Undersökningen visar även att Oculus Rift har börjat få upp momentum mot HTC Vive samt antalet Windows 7 som leder stort som det populäraste operativsystemet har tappar flertalet procent.

Under februari månad steg AMD:s procent i antalet grafikprocessorer som plattformens användare nyttjar. Nvidia håller fortfarande en redig ledning, men AMD steg från 8,2 till 8,9 procent.

På processorfronten steg AMD med en hel procent under årets kortaste månad. Även här är AMD i ett underläge, men gick från 8,1 till 9,1 procent.

Oculus har under en längre tid fört en rad kampanjer och prissänkningar för sitt VR-headset Rift och företagets strategi verkar ha lett till positiva resultat då Rift har börjar knappa in på HTC Vive. Det är inga jättesiffror som ändrades under februari månad, men chansen finns att trenden håller i sig för Oculus.

Till slut har vi operativsystemen, här har Windows 7 64-bitar en ledning på flera hästlängder. Sedan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) lanserades i Kina har det nio år gamla Windows 7 haft ett fast grepp runt förstaplatsen som det mest använda operativsystemet på Steam. Dock tappade operativsystemet över tre procent under februari, varav 2,7 procent snappades upp av Windows 10.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Rubriken känns missvisande. Siffrorna visar väl närmast att AMDs andel av processorerna legat ganska stabil sedan oktober.

Sista bilden ger däremot lite kul information:
Den typiska Steam-användaren är en kines som kör Windows 7, har en Intel-processor med fyra kärnor, har ett GeForce GTX 1060 grafikkort med bara 2GB VRAM… ?