I ett nyligen publicerat blogginlägg har Valve bekräftat att man finjusterar Steams uppdateringsschema samt ger användare tips på åtgärder som kan hjälpa plattformen att förbli stabil under det pågående ökade trycket.

Under dessa karantäntider är det flera plattformar som rapporterat att man gör justeringar för att klara av det ökade trycket med generellt fler användare. Netflix och Amazon Prime Video har båda sänkt sin bitrate i sitt videomaterial och Youtube har sänkt sin standardupplösning videos laddas in i. Även Sony har satt begränsningar för nedladdningar via Playstation Network.

Nu har Valve i ett blogginlägg bekräftat att företagets omåttligt populära spelplattform Steam även kommer att se förändringar för att klara av det ökade användarantalet. Steams tidigare uppdateringsschema har endast skickat ut uppdateringar till spel som ”spelats nyligen” så fort en uppdatering blivit tillgänglig. Från och med nu är det endast spel som spelats under de senaste tre dagarna som kommer att uppdateras direkt. Resterande installerade speltitlar kommer att uppdateras över flera dagar under lågtrycksperioderna lokal tid.

”För spel som inte har spelats nyligen, har Steam redan schemalagt uppdateringar utanför rusningstiderna, då datatrafiken är lägre. Från och med denna vecka, sprider vi nu uppdateringarna över ännu flera dagar. Endast spel som spelats inom de senaste tre dagarna kommer att uppdateras omedelbart.” – Valve.

Icke-uppdaterade spel som startas kommer fortfarande att uppdateras omedelbart. Alternativet att gå in i Steams nedladdningshanterare och manuellt starta nedladdningen av tillgängliga uppdateringen finns även kvar.

Valve ger tips för bandbreddssparande

Blogginlägget nämner även vad användare själva kan göra för att hjälpa till under denna tid. Valve listar tips som att schemalägga uppdateringar för tidpunkter med låg belastning, stänga av automatiska uppdateringar för spel som sällan spelas och dylikt.

  • ”Schemalägg automatiska uppdateringar för tidpunkter med låg belastning! Detta garanterar att Steam inte börjar uppdatera ett spel medan du arbetar.
  • Om du sällan spelar ett spel i ditt bibliotek, kan du ha det installerat men välja att inte längre ladda ned automatiska uppdateringar.
  • Du kan själv begränsa din anslutning till Steam. Detta kan minska påfrestningen på din nätverksanslutning och kan minska bandbreddsbelastning om nätverkstrafiken i ditt område behöver reduceras.
  • Utnyttja inställningarna för biblioteksmappar, så att du kan flytta sällan spelade spel från en SSD till en lagringshårddisk. Detta är vanligtvis bättre för dig (och din bandbredd), istället för att avinstallera spelet och ladda ned det igen senare.

Steam slår sitt eget användarrekord – igen

Under dessa karantäntider är det inte förvånansvärt att många plattformar ser ett generellt ökat antal användare. Steam nådde nyligen en ny milstolpe genom att ha 20 miljoner användare inloggade på plattformen på en och samma gång. Det tog dock inte lång tid för detta rekord att slås.

De senaste siffrorna visar att plattformen under gårdagen nådde massiva 23,5 miljoner användare online på en och samma gång. Något som kan kännas som en bra förklaring till varför justeringarna till uppdateringsschemat kommer att genomföras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid