Small preview image

Begreppet gamingmus är knappast något nytt och har blivit en enorm marknad allt eftersom datorspelandet fortsätter att växa, speciellt i tävlingsinriktade former. När en utvecklare släpper en mus optimerad för datorspelare brukar det vara efter ett ganska tydligt mönster; högupplöst sensor, ett flertal programmeringsbara knappar och gärna lite finlir som separata viktsystem eller utbytbara teflonfötter. De flesta gamingmöss har runt 4-7 knappar utspridda över musen och även om det räcker för de flesta FPS-spel, mot vilka de flesta gamingmöss är riktade, räcker det inte särskilt långt i MMO-klassen.



Massively Multiplayer Online, eller MMO-spel, är en starkt växande marknad och den stora skillnaden mot actionspel är att man ofta använder sig av många gånger fler egenskaper och färdigheter. Något som kräver betydligt fler knappar för att få bra kontroll över sin karaktär.



När vi nämner ordet MMO är det många, som av förståliga skäl, förknippar detta med Blizzards kassako World of Warcraft och det är ingen större överraskning att det just är Blizzard som mustillverkaren SteelSeries vände sig till när man skulle utveckla en MMO-inriktad gamingmus. Resultatet har blivit en mus man kort och gott kallar World of Warcraft MMO Gaming Mouse. Musen ska passande nog lanseras samma dag som Blizzard släpper sin expansion till WoW, Wrath of the Lich King (13 november). Med inte mindre än 15 programmeringsbara knappar och stöd för macros med upp till 160 tecken kan man tillsammans med Blizzard erbjuda vad många WoW-spelare letar efter.



SteelSeries har inte släppt någon mer detaljerad information om musens optiska sensor eller liknande. Men vi hoppas att man kan leverera en solid produkt som kan hjälpa alla flinka WoW-spelare, särskilt eftersom priset ligger på 800 kronor vilket i vår mening inte tillåter mycket till felmarginaler.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid