Microsofts spelkonsoler ur Xbox One-familjen kommer inom kort att börja motta uppdateringar som lägger till officiellt stöd för Freesync.

Inför lanseringen av senaste Xbox One X var det stöd för AMD:s Freesync med dess adaptiva uppdateringsfrekvens samt stöd för High Dynamic Range (HDR) som var två av de större säljpunkterna. Hittills har vi inte sett Freesync på någon av konsolerna i Xbox One-familjen, men nu är det bekräftat att det kommer inom kort.

I en livestream avslöjades det att under denna vecka kommer en uppdatering för medlemmar av Xbox Inside-programmets ”Alpha-ring”. Denna uppdatering lägger till möjligheten att nyttja Freesync-teknologi på Xbox One X och Xbox One S om man har en kompatibel skärm.

Även den äldre konsolen Xbox One ska få Freesync-stöd, men medans Xbox One X och Xbox One S får stöd för Freesync 2 så är det den första generationen av teknologin som gäller för originalkonsolen på grund av en äldre HDMI-standard.

Tillsammans med introduktionen av Freesync 2 hos Xbox One X och Xbox One S kommer även stöd för High Dynamic Range. Även en funktion som automatiskt startar TV-apparatens ”Spelläge” om ett sådant finns tillgängligt introduceras. Denna funktion betyder att spelkonsolen kan förmedla till TV-apparaten att ett spel är på väg att startas, TV-apparaten kommer sedan automatiskt gå över till ”spelläge” för att minska input lag för bättre respons under spelande.

Hur lång tid det kommer att dröja innan vi ser Freesync fullt implementerat på alla Xbox One-konsoler ute hos konsumenter återstår att se. Just nu är det då ”Alpha-ringen” som kommer att motta denna uppdatering under denna vecka vilket betyder att man fortfarande testar och finjusterar teknologin för konsolerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid