Om man skall analysera trender och vad som kommer start under Taipeis Computexmässa så är en av de mest uppenbara pekskärmens intågande i vardagen. En stor mängd företag ställde ut stora, snabba pekskärmar med stöd för många fingrar samtidigt. Vad ska man då göra med alla dessa sora skärmar? 

Användningsområdena för detta verkar oändliga och undertecknad provade på allt från att jaga virutuella flugor till att spela ett klassiskt stycke på piano. Ett företag vid namn Nlighten som vi pratade lite extra med har utvecklat stora fina touchscreens och speciell programmvara för skolor. Tanken är att göra skolan roligare för barnen och uppmuntra till interaktivt lärande. Detta gör man så klart bäst med en fet touch-screen! Spelen handlade då om att lära sig räkna, samarbeta och va snabb i tanken. 

Ett av många företag som stoltserade med sin multitouch teknik. Stöd för upp till 20 fingrar på skärmen samtidigt.

 Såhär ska alltså framtidens klassrum se ut.

 

Exempel på olika spel och lekar man kan göra på en touch-screen. Undertecknad kan erkänna att han fastnade här en stund.

Sammanfattningsvis kan sägas att tekniken med stora pekskärmar troligen är här för att stanna och förvänta er en myriad av mjukvara och spännande applikationer inom en snart framtid.

 

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SS_The_DemonAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Kanske mer häftigt än användbart just nu, men om tekniken får gå framåt och mogna lite kanske det kan bli något bra av det.

Det är väldigt mycket hype med så många inputs som möjligt och liknande saker och det känns som att den verkligen nyttan kommer i andra hand, vilket å andra sidan alltid är fallet när ny teknik ska fasas in.

SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

Touchscreens is SOOO yesterday 😛 här är framtiden:

http://www.youtube.com/watch?v=b6YTQJVzwlI&feature=player_embedded

Andreas G
Medlem

Jupp, får hoppas jag får den innan helgen bara så jag kan börja leka med den 🙂