Small preview image

USB 2.0 tekniken har länge hindrat externa lagringslösningar att nå högre överföringshastigheter än runt 30-40MB/s. Med USB 3.0 gränssnittet kommer flaskhalsen istället läggas på själva lagringsenheterna och nu har SuperTalent tillkännagivigt en av de första högprestanda USB 3.0-minnena med specifikationer som inte skämmer för sig. SuperTalent SuperDrive USB 3.0 RAIDDrive ska i en ren plug’n’play miljö nå överföringshastigheter på nära 200MB/s och med särskilda UAS protocol drivrutiner ska enheten kunna klättra upp till 320MB/s överföringshastigheter.Detta är i runda slängar 10 gånger snabbare än de snabbaste USB 2.0 produkterna på dagens marknad och även om detta lär vara maximala hastigheter är det uppenbart att USB 3.0 öppnar nya dörrar för extern lagringsteknik.


SuperTalent hävdar att deras USB 3.0 RAIDDrive ska finnas på marknaden redan nästa månad och levereras då i 32GB, 64GB resp. 128GB lagringskapacitet. Till skillnad mot många USB-minne är detta mer eller mindre en solid-state-enhet med en USB 3.0 port men måtten är trots allt riktigt slimmade på 95mm x 37mm x 13.5mm.

Vad prislappen landar på återstår att se, men garanterat blir det ett prispremium för dem som vill hoppa på USB 3.0 marknaden direkt från start.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid