Small preview image

Acer S234HLbmii är knappast ett av de mest tilltalande produktnamen vi stött på men Acers senaste alster på LCD-marknaden är som tur var betydligt mera intressantare vid närmare inspektion. Acer använder sig av en 24-tums LCD-panel som berikats med en W-LED baserad bakbelysning. Detta har flera fördelar och den första ser man direkt på själva monitorn, den är oerhört tunn. Själva monitorn har ett djup på endast 14,5mm och bjuder på en ganska futuristisk design med en kantig fot och allmänt klinisk design.



Den andra uppenbara fördelen med LED-belysningstekniken är att strömförbrukningen är sänkt med i runda slängar 65%. jämfört med liknande monitorer med CCFL belysning. Acer specificerar en strömförbrukning på 17,2W vid vanlig användning och LED-tekniken har även en sista fördel. Då en LED kan släcka ner sig helt kan man med nå betydligt djupare svärta och Acer S234HLbmii har ett dynamiskt kontrastförhållande på hela 8 000 000:1.


Monitorn har en åtkomsttid på 2ms (GTG), 1920×1080 upplösning, två integrerade 1 watts högtalare utrustas med dubbla HDMI-ingångar samt en D-Sub ingång.


När monitorn dyker upp i Sverige har vi inga uppgifter på. Men den har nu börjat säljas i Japan för motsvarande 2600 kronor. Räkna med ett prispåslag när den landar i svenska butiker, men det kan vi nog leva med.




Källa: Akihabaranews

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid