Microsoft har nu avtäckt inte bara en, utan två enheter utrustade med dubbla bildskärmar, Surface Duo som tillsammans med Google och Android ska ta Surface-familjen till telefonmarknaden och Surface Neo som skalar upp konceptet till laptop-format.

Microsofts senaste Surface-event bjöd på en rad nyheter. Både nya Surface Laptop 3 samt nya Surface Pro 7 och Surface Pro X. Däremot har det länge ryktats att Microsoft förbereder en enhet utrustad med två bildskärmar som ska gå under Surface-paraplyet. Något som nu visat sig stämma, men det är två olika enheter som är på väg, inte bara en.

Microsoft tog även tillfället i akt att prata om vad som komma skall. Medans Surface Pro, Pro X och de nya Surface Laptop-modellerna kommer att finnas tillgängliga senare i år finns det fortfarande produkter som inte kommer att vara redo för lansering kring samma tid.

Surface Duo

Microsoft ska ge sig in på smartphonemarknaden igen. Detta ska göras med Surface Duo som blir Microsofts återtåg till smartphonemarknaden efter ett par års tystnad.

Till skillnad från de vikbara telefoner som sakta men säkert börjar hitta sin väg ut till konsumenter handlar det hos Duo och Neo om två separata skärmar. Hos Duo rör det sig om två bildskärmar på 5,6 tum och de gångjärn som håller ihop skärmar tillåter användare att stänga telefonen som en bok eller öppna upp den så pass att skärmarna sitter rygg mot rygg.

Microsoft samarbetar med Google för att göra Android-applikationer tillgängliga hos Surface Duo. Däremot är det inte bekräftat om det är Android eller det nya Windows 10X som potentiella kunder av Surface Duo kan förvänta sig på enheten.

Surface Neo

Den andra produkten kommer i form av Surface Neo, denna bär samma grundtanke som Duo, däremot rör det sig om ett större format som rör sig in i laptop-land.

Detta är den Surface-produkt utrustad med två bildskärmar som cirkulerat i rykten och spekulationer under en längre tid. Det rör sig om en enhet som är endast 5,6 millimeter tjock i utfällt läge och de två bildskärmarna har båda en storlek på nio tum.

Neo kommer utrustad med en fyrkärnig Intel Lakefield-krets tillsammans med en Gen11-grafikkrets.

Enheten kommer även med ett dedikerat Bluetooth-tangentbord som kan användas både en bit från enheten, men även läggas ovanpå skärmen. Läggs tangentbordet över själva enheten för en mer traditionell laptop-stil känner Neo av tangentbordet och anpassar sedan skärmytan och applikationerna till den nu mindre totala skärmytan.

Det operativsystem som kommer att driva Neo blir en specialanpassad version av Windows 10 som utvecklats just för enheter med två skärmar och går under namnet Windows 10X.

Pris och tillgänglighet

Trots att enheterna för första gången visades upp för endast ett par minuter sedan i skrivande stund är de långt ifrån redo för lansering. Det kommer enligt Microsoft att dröja till slutet av år 2020 innan vi ser Surface Neo och Surface Duo landa på butikshyllorna. Några prisuppgifter har i skrivande stund inte bekräftats. Värt att ha i åtanke är att det är minst ett år kvar innan lanseringen av dessa enheter tar plats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Ser kalas ut!

Hade jag inte redan varit Äppeloman hade detta varit enheterna jag ville ha. Schyssta trådlösa hörlurar också får man ju säga! Imponerande batteritid, om de ska räcka ett HELT DYGN sittandes i örat! Hörde jag månne fel där eller…? lol

Konkurrens är bra för alla. Önskar MS stor framgång med dessa fina leksaker!