Asus och Googles kärleksbarn Nexus 7 är troligtvis den mest prisvärda surfplattan på marknaden idag och när vi testade den 7 tum stora plattan fick den mycket goda vitsord. Den 12 oktober ska nu de första exemplaren rulla ut från svenska butiker och prislappen landar på 2 290 kronor.

Asus och Google vill ha kontroll över lanseringen för Nexus 7 och använder sig av totalt sex återförsäljare i Sverige för att saluföra surfplattan när den dyker upp i oktober. För de som vill vara säkra på att få ett exemplar av Nexus 7 så snabbt som möjligt kan man ta sig till Mediamarkt, Siba, Netonnet, Webhallen, Alina eller Inet och lägga en förhandsbokning redan idag.

Prislappen ligger på 2 290 kronor inklusive moms oberoende vilken av butikerna man vänder sig till och gäller den rymligare modellen med 16 gigabyte lagringsminne.

Nexus 7 skeppas med Googles senaste version av operativsystemet Android. Android 4.1 ”Jelly Bean” som med sitt project butter och en kraftfull fyrkärniga Tegra 3-processor ger Nexus 7 ett riktigt fint flyt i gränssnittet och operativsystemet som helhet. Surfplattans 7 tums skärm visade sig vara av generellt god klass med en upplösning på 1 280 x 800 pixlar samt goda betraktningsvinklar med sin IPS-panel.

Mer information och en detaljerad genomgång av Nexus 7 kan ni hitta i vår fullständiga recension av Nexus 7 som ni hittar här nedan;


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
johnjensenSwedish Berserkctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Hur föredrar ni att man rättar en artikel?
Skulle bara säga att nui stavas nu och rymmligare stavas rymligare. 🙂

Sedan så vet ni säkert att SMA och Bazula importerade Nexus 7, men nu blir de prispressade av de ”riktiga” återförsäljarna.

ctrl
Gäst
ctrl

Fast de som iporterades var ju tokdyra, för att de kunde. Orkade inte vänta och kände att 7″ kanske blivit för lite. Så köpte en Asus Transformer nyligen då jag fick dockan gratis.

Svensken
Medlem
Svensken

Härligt! Hade kunnat tänka mig att använda denna istället för en bärbar som man har nu faktiskt. Priset ser bra ut det också! 🙂

Stormense
Medlem
Stormense

Vad jag förstår är skärmen lika blank som på TF-300 och helt oanvändbar utomhus. Man kan inte heller använda den som HTPC då stödet för 5,1 ljud genom HDMI saknas. Inget köp för mig. Och Asus support är ju bara en skuggtjänst så ingen Asus mer från mig över huvud taget.