Small preview image

Optimus är utan tvekan det mest imponerande tangentbordet vi sett någonsin, utan någon som helst konkurrens. Som hårdvaruredaktör blir man ganska luttrad och det krävs ofta lite extra för att man ska bli imponerad, Optimus har utan tvekan detta lilla extra. Tangentbordet är framtaget av en rysk designfirma som verkar arbeta inom flera olika områden, bland annat industridesign. Förutom en riktigt stilren design har optimus en genialisk tangentuppsättning. Det handlar inte om själva layouten på tangenterna utan hur varje tangent är utformad, alla tangenter är nämligen små enskilda displayer!



Optimus är med andra ord det första (?) tangentbordet som kan byta inte bara funktion utan även utseende på knapparna. En ypperlig teknik för den som använder flera språk på sina dator men det finns långt intressantare användningsområde. Eftersom knapparna är små minidisplayer kan man inte bara ändra till olika bokstäver eller tecken, det går lika bra att använda sig av ikoner och bilder. Det finns t.o.m. ett par extra knappar som är ämnade för att vara genvägar till dina favoritprogram.



Ett annat intressant användningsområde är att ändra design på knapparna för att passa ditt favoritspel, som kanske Quake?



Optimus är verkligen en unik skapelse men i vanlig ordning är det osäkert om tangentbordet letar sig ut på marknaden. Utvecklarna Art Lebedev Studio väntar nämligen fortfarande på att få patent för Optimus. När detta är fixat får vi se om någon tillverkare känner sig manad att ta sig an detta lyxtangentbord som säkert kommer kosta lika mycket som det smakar.



Källa: Art Lebedev Studio

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid