Valve har nu bekräftat att deras populära Steam-titel Team Fortess 2 kommer att bli det första spelet med officiellt stöd för virtual reality-systemet Oculus Rift. En uppdatering för spelet kommer att rullas ut så tidigt som denna veckan med ett särskilt VR-läge.

Oculus Rift har det senaste året varit en av de hetaste produkterna inom virtual reality-marknaden och det skidglasögonliknande datortillbehöret kommer att börja skeppas i form av utvecklingspaket under maj månad. Men redan nu finns det en del tidiga Oculus Rift-system ute bland utvecklare och med Valves hjälp kommer man inom kort kunna få en bättre känsla för vad denna virtuella verklighet kan erbjuda i spel. Valve själva skräder minsann inte med orden när man talar om tekniken, som trots allt fortfarande är i utvecklingsstadie.

”When we first played an early version of Virtual Reality mode in Team Fortress we were blown away by the immersion we experienced,”[…]”VR is just getting started, but it is going to have a big impact on gaming. This update will let us share that experience with more of the Team Fortress community.” skriver Valves Joe Ludwig i ett uttalande.

Oculus Rift liknar ett par klumpiga skidglasögon som fästs på huvudet och innehåller flertalet olika sensorer och två störa skärmar, en för varje öga, som ger känslan av att befinna sig i den värld du spelar i. Fysiska huvudrörelser avspeglas även i spelet så den där klassiska ”kika-runt-hörnet”-manövern vi alla utfört kommer faktiskt att ha sin plats i den virtuella världen.

När Oculus Rift hamnar på butikshyllorna för vanliga konsumenter är inte spikat. Men för den som känner sig manad kan man idag beställa ett utvecklarpaket för 300 dollar och åtminstone vara säker på att det finns en speltitel att testa med redan när utvecklingsenheten dyker upp. Men Oculus gläntar redan på dörren för nyheter kring stöd i Unity och Unreal-motorn.

Källa: OculusVR


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RealSegen01Viking1962Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Real
Gäst
Real

Oculus rift är något jag verkligen ser fram emot.
Bra VR är något jag drömt om sen jag såg gräsklipparmannen första gången som liten,
och i den var det ganska flatshaded och low-poly.

Ang artikeln så tror jag dock att Doom 3 BFG var första komersiella spelet att få stöd för Oculus Rift?!

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Såna där liknande glasögon fanns ju för en jäkla massa år sedan som skulle användas till stridsflygspel. På den tiden så var ju inte datorerna så snabba direkt och grafiken blev inte så följsamt när man vred på huvudet. Har dock inte haft några själv då dom var ganska dyra om jag minns rätt.

Segen01
Gäst
Segen01

Google glass + Oculus Rift i liten smidig förpackning = gejma riktiga på väg till jobbet.

Real
Gäst
Real

[quote name=”Anton Karmehed”]Ja jag är riktigt sugen på att se vad man kan åstadkomma med Oculus Rift i spel. Känns som att det har grymma potential..

Tanken var att Doom skulle vara först ut, men de planerna verkar grusats.
[quote]When we launched the Kickstarter campaign, we said we’d bundle a copy of DOOM 3 BFG Edition with each development kit as an extra “Thank you.” Unfortunately, we’ve been informed that DOOM 3 BFG Edition will not support the Rift development kit by the time we begin shipping.[/quote][/quote]

I stand corrected! 🙂