Turerna kring slopade roamingavgifter verkar aldrig ta slut när telekomjätten Telia stoppar utlandssurf för kunder med mobilt bredband.

Telia har nu börjat skicka ut meddelande till berörda kunder som berättar att företagets mobila bredband kommer att sluta fungera utomlands. Telia stänger ner möjligheten att surfa utanför Sveriges gränser från och med den 6 juni. Meddelandet som skickats ut till Telias kunder säger bland annat;

”Den förändring som sker för ditt mobila bredband är att tjänsten Fri roaming i Norden & Baltikum samt andra eventuella roamingstjänster avslutas. Det innebär att du från och med detta datum enbart kan använda ditt abonnemang inom Sverige.”

Medan Telia själva inte ger någon direkt förklaring till varför man stoppar möjligheten till utlandssurf bekräftar man att beslutet kommer i samband med den nya EU-regleringen för roaming. De nya reglerna träder i kraft den 15 juni 2017 och kommer att stoppa telebolag att ta ut extra roamingavgifter från sina kunder som surfar utomlands. Samtidigt ger reglerna det möjligt för teleoperatörerna att välja om användare av mobilt bredband ska kunna surfa utanför Sveriges gränser. Där Telia alltså väljer att inte fortsätta ge stöd för surf utomlands.

Då det bryter mot reglerna att köpa roamingtrafik vid sidan av traditionella abonnemang betyder det att de mobila bredbanden blir helt värdelösa utomlands. Något Telia inte kommer ta hänsyn till i prissättningen av sina abonnemang men istället öka surfmängden i Sverige. Vilket är goda nyheter för vanliga mobila bredbandskunder men som samtidigt hjälper föga för företagets utomlandsresenärer.

Telia säger till Expressen att man inte vet hur många användare som kommer att bli berörda av ändringen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Då kan man ju inte använda GPSn utomland om man har ett Telia sim?