Testresultat: NHSB Virtualization & SQL Server

Dessa tester är baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. De är således designade för att fokusera på långvarig och intensiv belastning. Enheter som har mer overprovisioning, och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden, får därför en lite extra fördel. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, så körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full, jämfört med om den är helt tom.


I våra workstation-tester så presterar båda enheterna faktiskt ganska bra. 960GB-modellen är inte den snabbaste SATA-enheten, men den är betydligt snabbare än många andra enheter och ligger på ungefär samma nivå som 850 Evo, vilket inte är så illa. Observera dock att de nyare MX500 och 860 Evo fortfarande är snabbare. 240GB-modellen är förstås betydligt långsammare men ligger ändå på rimliga nivåer.

Om vi bryter ner resultatet över våra två olika tester, så ser vi att båda enheterna hänger med bra i båda testerna. I virtualiseringstestet så är 960GB-modellen riktigt bra med och är till och med uppe och slåss med 960 Evo, MX500 och OCZs gamla Vector-enheter.

Här gör vi ett slumpmässigt skrivtestet på enheten för att se hur lång tid det tar att sätta enheten i steady-state och sedan se hur konsekvent prestandan är när enheten väl når dit. Vad vi vill se är alla prickar hopklumpade så att de bildar en linje. SX950U bildar inte en linje, och båda enheterna är väldigt inkonsekventa.

960GB-modellen är mer konsekvent, och den tar betydligt längre tid på sig att ta sig till steady-state än vad vi är vana att se. Även 240GB-modellen tar lång tid på sig innan den går in i steady-state. Vi tror återigen att det är Adatas aggressiva SLC-cache implementation som är orsaken till detta. Resultatet är inte dåligt, men det finns enheter på marknaden som klarar av detta betydligt bättre än vad SX950U gör. Vi skulle därför inte rekommendera dessa enheter för större RAID-arrayer exempelvis.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid