Testresultat: Strömförbrukning

Strömförbrukning och effektivitet

I ett samarbete med Quarch Technology kan Nordichardware göra mycket noggranna beräkningar på strömförbrukning för enheter via PCI-E (och M.2 med adapter), SATA, SAS och U.2. Detta genom att använda en strömanalysator som i princip ersätter nätaggregatet för lagringsenheterna; all ström för just dessa passerar genom strömanalysatorn, som i realtid kan granska hur stor belastning som ligger över respektive spänningslina.

Detta ger oss möjligheten att både beräkna hur mycket en SSD-enhet drar för stunden, men också hur mycket energi en enhet drar totalt under ett test. I nuläget har vi endast skrapat på ytan för vad som är möjligt med den här utrustningen. Vi hoppas kunna göra mer detaljerade strömförbrukningsanalyser i framtiden.

Strömförbrukning – vila

Första testet är ett för att se hur hög effekt som en SSD drar när den är i vila. Detta är kanske det absolut viktigaste av alla eftersom SSD-enheten spenderar majoriteten av tiden i vila. Om du ska ha en SSD i en laptop bör du titta på de enheterna som är högst upp här. De här testerna utfördes på vårt vanliga testsystem (desktop) med HIPM+DIPM (Host/Device Initiated Power Management) aktiverat. Det betyder att DeviceSleep (devslp) inte är aktiverat då det endast fungerar på laptops.

SX950U har en väldigt hög strömförbrukning i vila, och det verkar inte som om HIPM/DIPM fungerar riktigt som den ska för enheten borde verkligen inte dra så här mycket i vila.

Även om enheten inte drar lite ström så drar den fortfarande mer än andra moderna SATA-enheter.

SX950U presterade bra i våra workstation-tester, och det gör 960GB också förhållandevis energi-effektiv i det här testet.

Tittar vi på de direkta siffrorna så ser vi att SX950U landar någonstans i mitten av skalan. Det gör att i de tester där enheten är snabb, kommer den att vara mer energi-effektiv. Enhetens höga strömförbrukning i vila gör att den inte är ett bra val för laptops. Det största problemet för SX950U är att moderna SATA-enheter är mer energi-effektiva.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid