Testresultat: NHSB Game, Office & Editor

Första diagrammet är en sammanställning av våra tre NHSB Client-tester (Game, Office och Editor). Baserat på den data vi hittills samlat ihop räknade vi ut ett medel för vad en normal SSD presterar. Det värdet motsvarar 100 procent. I diagrammet nedan har vi jämfört varje enhet med det värdet i respektive test och fått fram en bra sammanställning. Vi har inkluderat diagram för varje enskilt test längre ner.

Crucials första PCIe-enhet börjar faktiskt riktigt bra och placerar sig, lite oväntat, i den högsta ligan. Här är dock både 1 TB- och 500 GB-modellerna de långsammaste, men ändå. Det betyder att P1 är betydligt snabbare än de flesta toppmodellerna från förra året, exempelvis Kingston KC1000 och Corsair Neutron NX500. Det gör att P1 även är snabbare än exempelvis WD Black 2017, Kingston A1000 och Intel 600p. Det är en bra start för Crucial, trots QLC-NAND. Det verkar som att SLC-cachen gör sitt jobb utan några som helst problem, så länge det finns gott om ledigt utrymme.

Tittar vi på de de individuella testerna så ligger båda enheterna på ungefär samma nivå. 1 TB-modellen får något bättre resultat i de tyngre Office- och Editor-testerna. I Game är båda väldigt lika. Det ska bli intressant att se hur bra siffrorna ser ut när vi kör workstation-testerna. Det kommer gissningsvis inte se lika ljust ut där.

De fyra ”hörnen” av SSD-prestanda är sekventiell läs och skriv samt slumpmässig läs och skriv. För att testa dessa använder vi oss av IOMeter. Sekventiell prestanda testas med olika IO-storlek för att se hur prestanda skalar med större IO. Vi testar slumpmässig prestanda med högre QD för att se vilken effekt det har.

Crucial P1 500GB

Vi jämför 500 GB-modellen med några andra enheter i samma segment, några som borde vara snabbare och några som bör vara långsammare. Det som står ut här är hur dåligt P1 skalar med högre QD i slumpmässig läsning. I de andra testerna ser det dock bra ut och P1 är snabbare än Kingstons A1000 i de flesta tester.

Crucial P1 1000GB

Vi kan tyvärr inte jämföra 1 TB-modellen med samma enheter som 500 GB-modellen. Det beror helt enkelt på att vi inte har testat 500 GB- och 1000 GB-modeller av alla enheter. Vi ser åter igen att P1 skalar väldigt dåligt med högre QD för slumpmässig läsning. I övrigt ligger enheten på ungefär samma nivå som Kingstons KC1000, vilket är ett bra betyg.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KaffiMannGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Liten skrivefeil på side 2?
DRAM cacheminne 1 TB DDR3L
Om det virkelig er 1 TB ram er jo det en enorm nyhet!