Testresultat: NHSB Virtualization & SQL Server

Dessa tester är baserade på den typ av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller server. De är således designade för att fokusera på långvarig och intensiv belastning. Enheter som har mer overprovisioning, och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden, får därför en lite extra fördel. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full jämfört med om den är helt tom.

Här ser vi Crucial P1s akilleshäl i all sin glans. När enheten utsätts för belastning under längre tid och SLC-cachen inte fått möjlighet att återhämta sig, går det inte fort. Utan SLC-cachen är QLC-NAND inte tillräckligt snabbt för att ge bra prestanda. Det här är det perfekta beviset på att dessa enheter ska användas i konsument-datorer och inte utsättas för någon tyngre belastning. 1 TB-modellen klarar sig något bättre på grund av mer overprovisioning, större SLC-cache och fler NAND-enheter. Båda är dock ganska långt efter många andra PCIe-enheter.

Om vi tittar närmare på de två deltesterna så är det ganska lika resultat i båda testerna. Det går lite bättre i Virtualization och det beror primärt på att vissa enheter, med sämre kontroller, brakar ihop totalt i det här testet. När det gäller Crucial P1 är det snarare minneskretsarna som är den största boven. Även om vi visste det innan är det tydligt att detta inte är en SSD för arbetsstationer eller servrar.

Här gör vi ett slumpmässigt skrivtestet på enheten för att se hur lång tid det tar att sätta enheten i steady-state och sedan se hur konsekvent prestandan är när enheten når dit. Vi vill se alla prickar ihopklumpade så att de bildar en linje.

Maxprestandan är betydligt lägre på Crucial P1 jämfört med äldre enheter. Det är något som vi sett med flera nya enheter. Det är inte omöjligt att tillverkaren medvetet begränsat prestandan för att göra den mer konsekvent. Det kan också vara ett sätt att öka livslängden på minneskretsarna för QLC-NAND. I vilket fall kan vi tydligt se skillnaden mellan SLC-cache och Steady-State.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KaffiMannGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Liten skrivefeil på side 2?
DRAM cacheminne 1 TB DDR3L
Om det virkelig er 1 TB ram er jo det en enorm nyhet!