Testresultat: Robocopy

Robocopy är ett annat test som vi har kört länge. Här fokuserar vi på en enhets sekventiella prestanda. Vi har totalt sju stycken olika robocopy-test. Två använder sig av stora ISO-filer, två av medelstora MP3/FLAC-filer och två använder sig av små filer som är allt ifrån HTML-filer till DLL-filer. Det som skiljer dessa tester från exempelvis tester med IOMeter är att vi har en fast mängd data som ska flyttas i Robocopy. Om den mängden får plats i enhetens SLC-cache kommer resultatet att bli betydligt bättre.

I första testet tar vi testfilerna från Large- och Medium-testerna och gör en kopia på dem. På det sättet får den testade enheten både läsa och skriva samtidigt. I de nästkommande sex testerna testar vi läs- och skrivprestanda separat från varandra.

Det verkar som om SLC-cachen är tillräckligt stor och slukar därmed även större sekventiella arbeten. Det är inga banbrytande siffror men det är ändå fullt tillräckligt för vad enheten är tänkt att användas till. 1 TB-modellen är givetvis något snabbare på grund av fler NAND-enheter. Här ska man komma ihåg att cachen blir mindre ju mer vi fyller enheten med data. Det betyder att om enheten är 70-80 procent full, skulle dessa resultat vara betydligt sämre.

Annons

Det är kul att se att Crucial P1 faktiskt lever upp till sina specifikationer. Båda enheterna ger ungefär 1700 MB/s vid läsning. Vid skrivning ligger 1 TB-modellen runt 1600 MB/s och 500 GB-modellen runt 900-1000 MB/s.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KaffiMannGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Liten skrivefeil på side 2?
DRAM cacheminne 1 TB DDR3L
Om det virkelig er 1 TB ram er jo det en enorm nyhet!