Mionix Naos QG är det senaste alstret från den svenska kringutrustningstillverkaren – och en av de första som kan mäta din puls och stressnivå.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.
Mionix Naos QG
Anslutning Flätad USB-kabel – 2 m
Antal knappar 7
Sensor PMW3360
DPI Upp till 12 000 DPI
Polling rate Upp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Dimensioner (L x B x H) 130 x 85 x 39 mm
Vikt 152 g
Mjukvara Mionix HUB
Lägstapris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Mionix Naos QG har likt alla andra möss i Naos-serien en låg profil för att vara en relativt stor mus och den kan lätt greppas av användare med handstorlek medium eller större. Formen på Naos bjuder in till handflategrepp med bra stöd för tumme, ring- och lillfinger, men vi upplever att den fungerar minst lika bra med klogrepp och till och med fingergrepp om du har tillräckligt bred hand.

mionix_naos_qg_4Kikar vi på musens vänstra sida så ser vi att den likt tidigare modeller har två tumknappar som placerats i ovankant men i övrigt finns det inte något mer att tillgå just här, men om vi däremot fortsätter till ovansidan så hittar vi det som gör Naos QG unik i sitt slag. Förutom vänster- och högerklick, gummerat scrollhjul och knappar för DPI-skifte så hittar vi sensorerna som kan mäta både din nervositet och hjärtfrekvens.

Mätare för puls och GSR

I den lilla svarta rektangeln bredvid Mionix-logotypen sitter sensorn som känner av din hjärtfrekvens och till höger om logotypen ser vi två metallobjekt som alltså möjliggör avläsning av nervositet och upphetsning via GSR (Galvanic Skin Response) som är ett sätt att mäta spänningen i huden och den vätska som vi utsöndrar. Mer om detta under Quantified Gaming i testartikeln.

mionix_naos_qg_6Musens högra sida bjuder inte på något särskilt utan här finner vi endast stöd för ring och lillfinger så vi fortsätter vidare till undersidan. Under Naos QG sitter 4 stycken relativt tjocka glidytor i olika storlekar som levererar bra glid på samtliga testade underlag och vi ser att sensorn är placerad i så gott som centrum av musen.

USB-kabeln är av flätad variant och ansluter till centrum av musens front. Den är överraskande mjuk med tanke på sin tjocklek och vi upplever inga problem att forma den kring vår övriga utrustning.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid