Prestanda

På denna sida sammanställer vi lite fler diagram och datapunkter för den som är intresserad. Vi har dock betydligt fler mätpunkter på varje SSD än vad vi visar här, så om någon är intresserad av något särskilt så går det bra att kontakta oss.

Samsung 990 Pro 2 TB

990 Pro är snabbast i samtliga tester förutom två. Skrivtestet är något som ser ut att gynna Phison E18. Båda enheterna som vi testat med E18 presterar väldigt bra. 990 Pro är inte dålig här, det är bara Firecuda 530 som är riktigt bra. I SQL är det däremot precis tvärtom. Där är 990 Pro sämre jämfört med alla andra testade enheter.

Samsung 990 Pro 1 TB

Vi ser återigen samma mönster som vi såg med 2 TB-enheten. Här ser vi det dock i en något bredare kontext, eftersom vi har fler enheter att jämföra med. 990 Pro är ruskigt snabb i de båda klient-testerna och i Virtualization. Det som drar ner 990 Pro är SQL-testat. Den är förvisso snabbare än 980 Pro men alla de närmaste konkurrenterna är bättre. När det gäller sekventiell prestanda är det fortfarande Phison E18 som regerar (Firecuda 530 och KC3000).

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Innehåll

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Grymt test som alltid Gusten! ❤️ riktigt intressant att se prestandagraferna över Samsungs historiska prestandanivåer!
Angående PCIe 4.0 vs PCI 5.0, vad säger du om samsungs beslut att välja PCIE 4.0, vad tror du är anledningen och är det rätt val? 😊