Test: Xiaomi Mi RoboRock S50 i det smarta hemmet

En robotdammsugare gör verkligen skillnad i det smarta hemmet

10

SAF-kolumnen: Sambo och katt tycker till

Alla hem, även de smarta, har fler inneboende. Som tidigare inslag i artikelserien om vägen till det smarta hemmet har undertecknad därför även låtit min sambo Anna och katt Elsa komma till tals. PAF-faktorn (Partner Acceptance Factor) är viktig för att ett smart hem även ska bli ett bra och harmoniskt hem. Här kommer Anna och Elsas personliga åsikter om smarta robotdammsugare och Xiaomi Mi Robot Vacuum 2 Roborock.

Sambons synvinkel – “Välkommet tillskott i familjen”

– Xiaomi Mi RoboRock S50 Robotdammsugaren är den smarta hemmet pryl som jag har sett fram emot mest och väntat som ett barn som ser fram emot julafton. Kunde inte bärga mig. Tänk att slippa dammsuga katthår var och varannan dag? Låter som magi i mina öron. Blev det då som jag tänkt?

Roborock, eller ”Moppsi” som vi kallar honom gör oftast vad han ska men känns ibland som en omogen tonåring som helt enkelt inte tar in ny information och inte riktigt tänker igenom sina handlingar. Den största problematiken enligt mig är att det bör ske en undanplockning av sladdar, mattor med fransar samt kattpelare som bestigs och förstörs.

Det blir inte heller lika rent som om jag hade tagit fram den manuella dammsugaren, lyft på bord och soffa och kommit in i hörn. Till sina fördelar kan Moppsi köra runt med låg ljudnivå och ta det värsta av vardagssmutsen och katthår. Det är en bekväm liten sak som inte gör så mycket väsen av sig helt enkelt. Även fast jag fortfarande tar fram den mer originella dammsugaren då och då är det faktiskt Moppsi som sköter dammsugningen överlag. Det jag saknar är att kunna spara zoon-städningen (om man bara vill dammsuga i badrummet tex) måste man i nuläget skapa zonen varje gång utifrån kartan över lägenheten.

Summa av kardemumman. Tycker jag då att det är lönt att investera i en robotdammsugare som Roborock? Ja faktiskt, go for it. Om inget annat håller vi golven här hemma fria från Antons strumpor och Antons sladdar. Clean floors, clean minds, /Sambo Anna, produktionsledare på webbyrå som helst av allt vill att saker och ting bara ska fungera.

Katten Elsa har i vanlig ordning inte sagt mycket vettigt men handling visar mer än ord. Roborock är mer spännande än skrämmande!

Katten Elsa har helt plötsligt blivit intresserad av städning.

Alla delar i artikelserien ”Vägen mot ett smart hem”

10
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
6 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SidewinderJonas KlarJensMorkulAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Vart fick ni tag i denna Maskin? kommer mest till olika sidor som känns lite si sådär.

Jens
Medlem
Jens

Jag kan varmt rekommendera Aliexpress. Köpte min här:
https://www.aliexpress.com/item/Global-Version-Xiaomi-Vacuum-Cleaner-2-Robot-For-Home-Automatic-Cleaning-2000pa-Suction-2-In/32841851161.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4bDUgD

Kan även tillägga att jag är väldigt imponerad i vad den presterar i förhållande till en äldre dito som jag hade.

Jonas Klar
Medlem

Rekommendation av en produkt som inte ens officiellt säljs i Sverige? Jag är lite skeptisk, även om jag förstår att det är själva produktegenskaperna som utvärderats.

Sedan – går den att köra i offlineläge? Jag är tillräckligt med foliehatt för att inte vilja dela med mig av mina planritningar till Kina, eller någon annan för den delen. Kolla gärna hur mycket trafik den skickar över nätverket också, var ju någon dammsugare med kamera som drog iväg 30GB video till någon server för inte så länge sedan.

Morkul
Medlem
Morkul

Satan vad din dammsugare låter illa. Vår dammsugare kan du använda samtidigt som du tittar på TV utan att höja volymen.

carl-gunnar sethsen
Medlem
carl-gunnar sethsen

Clean mate s8000 har våt mopning och kostar ca 2000 visserligen är den inte lika smart som roborock men den gör sitt jobb jag har 87 kvm.