Våruppdateringen av NordicHardwares testlabb är i full gång och efter att vi nyligen kunde lotsa in två Sandy Bridge-moderkort från ASUS i kontoret har nu även en trio processorer hittat rätt adress. Intels Sandy Bridge-flaggskepp Core i7-2600K kommer att bli hjärtat i flera av NordicHardwares testsystem framöver och slåss för närvarande om plats i de nya moderkorten.

Intel Core i7-2600K imponerade stort på oss i redaktionen när den lanserades i början av januari. Med en relativt blyg prislapp, som idag ligger på runt 2 500 kronor inklusive moms, bjöd man ofta på likvärdig och i vissa fall bättre prestanda än Intels sexkärniga Core i7-980X CPU. Särskilt i spel och lagringstester som våra testsystem kommer att fokusera mycket på visade sig Core i7-2600K extra stark.

Processorn som har en klockfrekvens på 3,4 GHz kan nå hela 3,8 GHz med sin Turbo Boost-teknik och de fyra kärnorna kan med hjälp av Intel HyperThreading exekvera 8 trådar samtidigt. Med sin 32nm teknik arbetar processorerna med en maximal strömförbrukning på 95W.

För den som vill läsa mer om Intels Core i7-2600K processor kan vi rekommendera vår recension av Sandy Bridge-plattformen. För dem som däremot vill se mer information om vår testlabbsuppgradering kan ni leta er vidare till NordicHardwares Facebook-sajt där vi bjuder på fler bilder från testlabbet.

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
CalatheaAnton KarmehedBogeySwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Kul att ni uppdaterar testlabbet!

Marcus Heinemo
Medlem

Samma källa? hmm hur svårt kan det vara… 4 st Corsair AX 1200, 4 st Corsair Force 120GB ssd samt 4 kit á 16GB Corsair Vengeance? :-*

Marcus Heinemo
Medlem

Jösses, jag som vägrar Facebook.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Calathea”]Jösses, jag som vägrar Facebook.[/quote]Skall du säga ? jag som la ner msn för 5 år sen pga alla kåta tanter [urlcomment image[/img][/url]

Marcus Heinemo
Medlem

Yay! Är i stort behov av en bra luft-kylpasta så det tackar jag för.

Kan f ö fortfarande inte komma på ett annat företag som säljer både ram, psu och ssd’s.