Konsekvent med att Texas Instruments ändrar strategi på marknaden upphör de nu med utveckling av processorer för smartphones och surfplattor. Som resultat avskedas 1 700 anställda globalt och fokus ställs istället in på den inbäddade marknaden.

Texas Instruments gick tidigare under hösten ut med att de skulle upphöra med utvecklingen av deras OMAP-processorer för smartphones och surfplattor. Detta på grund av att marginalerna i det segmentet fortsatte att krympa då alla aktörer på marknaden försöker prissätta sig under varandra.

Nu har utvecklingen av denna typen av processorer helt upphört och som resultat avskedas 1 700 av den globala arbetsstyrkan. Det var tidigare prat om att Texas Instruments skulle sälja av OMAP-divisionen till Amazon. Men tydligen har företagen inte kunnat nå en överenskommelse vilket är varför de anställda tvingas gå.

Annons

Företagets nya fokus ligger istället på den inbäddade marknaden som innefattar allt från konsumentprodukter till industriella applikationer. Den här marknaden kräver inte samma utvecklingstempo som för mobila applikationer, vilket innebär att Texas Instruments kan dra ned på utvecklingskostnaderna. Antalet kunder för inbäddade lösningar ska även vara mycket högre vilket i sin tur bör kunna leda till högre omsättning.


Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid