För första gången på länge kommer kommer spel ur Halo-serien lanseras till PC-plattformen, denna gång i form av The Master Chief Collection beståendes av fem olika spel och totalt sex olika kampanjer.

Senaste gången ett huvudspel ur Halo-serien lanserades till PC var år 2007 då plattformen fick ta del av Halo 2, tre år efter konsolversionen hade lanserats. Sedan dess har serien saknats från plattformen trots stort intresse från dess användare. Nu har Microsoft och spelstudion 343 Industries bekräftat att spelsamlingen The Master Chief Collection kommer att landa på PC.

Spelsamlingen lanserades för första gången år 2014. Samlingen består av totalt fem olika speltitlar och sex kampanjer. Mer specifikt kommer PC-spelare att kunna ta del av:

  • Halo: Combat Evolved Anniversary
  • Halo 2: Anniversary Edition
  • Halo 3
  • Halo 3: ODST
  • Halo 4
  • Halo: Reach

343 Industries har tagit hjälp av två andra studios, Ruffian och Splash Damage, för att polera speltitlarna innan de landar på PC-plattformen. Bland de förbättringar som gjort ska det finnas stöd för upp till 4K-upplösning, detta inkluderar även stöd för ultrabreda upplösningar. Även stöd för 60 bildrutor per sekund samt High Dynamic Range (HDR) har implementerats i samlingen. Uppdateringar som kan ge en trevligare upplevelse för spelare som vill ge sig på de totalt 67 kampanjuppdrag och 120 multiplayer-banor som The Master Chief Collection består av.

Samlingen kommer dock med en hake. Samtliga spel kommer inte att bli tillgängliga på en och samma gång. Istället kommer spelen att bli tillgängliga på PC i kronologisk ordning. Detta innebär att Halo: Reach blir först ut och följs sedan upp av Halo, Halo 2, Halo 3, ODST och till sist Halo 4. Det har dock inte klargjorts hur stort uppehållet mellan lanseringen av varje speltitel kommer att bli.

Dessvärre har inget exakt lanseringsdatum specificerats. Däremot kommer spelet att finnas tillgängligt både via Microsoft Store och Steam, båda med kravet att användare har ett Xbox Live-konto.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid