De flesta företagen kommer att ha Ultrabooks under första halvan av året men för Lenovo verkar det dröja ytterligare till det tredje kvartalet. T430u som blir en företagsinriktad Ultrabook kommer förutom med den senaste generationens Ivy Bridge-processor även med möjligheten till ett diskret grafikkort.

Lenovo ser inte ut att vara allt för ivriga att släppa Ultrabooks i konsumentskiktet utan håller sig till företagslösningar med sin ThinkPad-serie. ThinkPad T430u blir företagets första dator som håller sig inom ramarna för Intels Utrabook-koncept, men är inriktad mot främst företag – även om den kommer finnas tillgänglig för vanliga konsumenter.

T430u kommer med tredje generationens Core i-processorer (Ivy Bridge) men kommer även att ha Pentium-modeller som ett billigare alternativ. Medan den i standardutförande kommer med Intels integrerade grafik, ska ett diskret alternativ finnas som tillval. NVIDIA kommer stå bakom grafiken och det handlar högst troligen om ett baserat på deras nya Kepler-arkitektur och TSMC:s 28nm-teknik.

T430u_1

T430u_2

Den utrustas med en SSD-enhet, alternativt en hårddisk på upp till 1 TB, och man ska även kunna installera upp till hela 16 GB RAM-minne. Datorn kommer med snabbstartstekniker som är nödvändiga för att få kallas för en Ultrabook, i form av Quick resume och fast boot up. Batteritiden ska ligga på upp till 6 timmar.

T430u_3

T430u_4

Några exakta specifikationer får vi inte med tanke på att både processorerna och grafiken är ännu olanserade produkter, utan det här får ses som en smygstart på CES-mässan som drar igång i början på nästa vecka. Vi saknar ännu externa mått på datorn, men då det är en Ultrabook ska den ligga på som högst 20 mm i höjd. Lenovo ThinkPad T430u lanseras under årets tredje kvartal med en prislapp på 7 250 kr och uppåt beroende på konfiguration.


Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nilsrockDravondJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”smartidiot89″]Även om detaljerna är minst sagt icke-existerande måste jag erkänna att det vattnas i munnen när jag hör ordet ThinkPad i kombination med Ultrabook :-*[/quote]

För mitt vardagliga surfande kan jag inte annat än hålla med, spelande däremot…(Jag vet ultrabooks är inte gjorda dör ”gaming”).
Thinkpads är rejäla trevliga maskiner som ofta bland ”vanliga” konsumenter underskattade (svart/grådassig ”ful” cementplatta) design före funktion/hållbarhet

Ultrabook Thinkpad…yummy

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”smartidiot89″]Designen tycker jag personligen faktiskt om på ThinkPad, fast jag kan hålla med om att de äldre modellerna hade lite väl mycket en ful ”business look” över sig. Att det inte används mycket bland vanliga konsumenter beror nog på att ThinkPad inte skyltas på butikshyllorna och i affärer där jag skulle säga att de flesta köpen görs.[/quote] Stämmer nog, Jag tycker faktiskt om den rena ”bussnines looken” som de nya Thinkpadsen har, de ser serösa ut, specielt om man jämför med en billig typ Acer…Jag skulle dock gärna se fler Thinkpads ute i butik för lite prispresning och ”klämm… Läs hela »

nilsrock
Medlem
nilsrock

Har ni redan glömt U300s?