Lenovo har nu avtäckt nya Thinkpad X1 Extreme Gen 4 vars 16:10-bildförhållande och upp till ett Geforce RTX 3080 Max-Q rör sig in på samma del av laptopmarknaden som Dells XPS-familj.

Lenovo har avtäckt sin senaste upplaga av den bärbara datorn Thinkpad X1 Extreme som kommer att bli tillgänglig framåt slutet av sommaren. Här ser vi bland annat nyheter som ett nytt bildförhållande för laptopserien och uppskruvad hårdvara. Något som Lenovo hoppas ska göra enheten konkurrenskraftig på marknaden för bärbara datorer menade för professionellt arbete.

Serien tar nu steget över till bildförhållandet 16:10 som ger en något högre bildskärm. Skärmen mäter in på 16 tum och håller samma bredd som tredje generationens X1 Extreme men erbjuder nu fyra extra centimeter på höjden. Allt som allt kommer det finnas tre olika IPS-skärmar för datorns olika utföranden. Den första med en upplösning på 2 560 x 1 600 pixlar och en ljusstyrka på 400 nits. Användare har även möjligheten att få en upplösning på 3 850 x 2 400 pixlar och en ljusstyrka på 600 nits. Denna högre upplösta skärm kan fås med eller utan touchfunktionalitet beroende på utförande.

Utöver det nya formatet på bildskärmen kommer Thinkpad X1 Extreme Gen 4 med upp till elfte generationens Core i9-H processorer från Intel. Dessa kan sedan paras tillsammans med upp till 64 gigabyte internminne, två terabyte PCIe 4.0 M.2-lagring och ett Geforce RTX 3080. Hårdvaran kyls sedan av en blandning av värmeledande rör och en ångkammare.

Batteritiden är något av det absolut viktigaste när det kommer till bärbara datorer. Lenovo har utrustat senaste Thinkpad X1 Extreme med ett batteri vars kapacitet ligger på 90 wattimmar. Något som enligt Lenovo ska erbjuda upp till 10,7 timmars batteritid.

Sett till fysiska anslutningar rör det sig om två USB-A 3.2 Gen 1, två Thunderbolt 4, SD-kortläsare, en HDMI 2.0/2.1 samt en komboanslutning för headsets. Trådlösa anslutningar kommer i form av Intel AX210 2×2 Wifi 6/6e, Bluetooth 5.2 och 5G sub 6 GHz.

Lenovo listar inga svenska kronor i sitt pressmeddelande men riktpriset ligger på 2 099 euro och enheten i sig kommer att finnas tillgänglig från och med augusti månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid