ThorTech är ett nystartat företag med fokus på nätaggregatsmarknaden och är ett dotterbolag till minnestillverkaren GeIL. Nu har tillverkaren lanserat sin Thunderbolt PLUS serie av nätdelar som förutom en 80Plus Gold certifiering kommer med en frontpanel för övervakning av nätdelens arbete.

Tillverkaren pratade redan i mars om sin nya Thunderbolt-serie av nätdelar och under Computex fick vi ytterligare matnyttig information om deras PLUS-modell som alltså skulle skeppas med en LCD-baserad frontpanel. ThorTech kallar enheten iPower Meter och genom att installeras i en ledig 5,25-tums enhet har man direkt överblick på nätaggregatets belastning, spänningar och temperatur. Men även viss kontroll över funktioner som fläkthastighet och liknande.

thortech

Själva nätdelen har en effekt på 800 watt och bygger kring en ensam 12V-lina, som är god nog för 65A, samt modulära kablar. Den 135mm stora fläkten ska ge god kylning vid låg ljudnivå och skulle olyckan vara framme kommer nätdelen med stöd för alla möjliga skyddsåtgärder, bland annat över/underspänningsskydd.

ThorTechs produktchef har som bekant ett förflutet inom industrimarknaden och det syns inte minst i en 120 000 timmars MTBF specifikation samt 5 års garanti. Vad prislappen landar på är oklart, men med iPower Meter kan vi vänta oss ett märkbart prispremium mot vanliga 800 watt nätdelar med 80Plus Gold certifiering.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
hirschAnton KarmehedMean Machineflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

ett måste för de som läser nordichardware 😉

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Stiligt värre, måste jag påstå. Hade inte bangat på ett sådant själv.

Fredrik
Medlem
Fredrik

…så var kan jag köpa detta monster?