ThorTech är en av de färskaste nätaggregatstillverkarna på marknaden. Men redan när vi träffade företagets representanter under CeBIT tidigare i år var det uppenbart att man hade stora ambitioner. Under Computex meddelade man att man snart nått ett delmål, 80 Plus Platinum certifiering.

ThorTech skulle med detta bli den första nätaggregatstillverkaren på konsumentmarknaden med ett 80 Plus Platinum nätaggregat i sitt utbud. Medan de flesta kämpar för att nå 80 Plus Gold är Platinum än värre och kräver över 90% effektivitet oavsett belastning. Något man åstadkommer genom egna lösningar där utvecklingsteamet har sina rötter i industriell verksamhet där kraven ofta är mycket högre.

Varför 80 Plus organisationen inte döpt certifieringen till just 90 Plus är oklart, vilket också ThorTech verkar ställa sig frågande till då man tryckt upp egna 90 Plus Efficiency skyltar lite varstans. I vanlig ordning kamperade ThorTech med sitt systerföretag, minnestillverkaren GeIL, och passade på att visa upp sina Thunderbolt-serie av nätdelar. Alla med 80 Plus Gold certifiering.

ThorTech Thunderbolt PLUS är toppmodellen som säljs med 800 watt, 1000 watt eller 1 200 watts effekt. Nätaggregaten använder sig av en ensam 12V-lina och modulära kablar. En temperaturstyrd 135mm fläkt ska hålla nätaggregaten väl kylda vid låg ljudnivå men nätaggregaten är även specificerade för att klara sin maximala uteffekt vid en temperatur av 50°C. Thunderbolt PLUS serien är identisk sett till specifikationerna om vi jämför med den vanliga Thunderbolt-serien. Men PLUS skeppas även med ett tillbehör kallat iPower Meter.

ThorTech iPower Meter är en digital display till chassits frontpanel som mäter spänningar, temperaturer och även låter användaren kontrollera fläktens hastighet.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Geil har man ju hört talas om men inte ThorTech.
Ska bli intressant med ett test på dessa. Ljudnivå, rippel, garantitider mm.