AMD har det svårt med att hålla kommande flaggskeppsprocessorn Ryzen Threadripper 2990X borta från nyfikna ögon innan lanseringen. Nu har den hittats i 3DMarks databas.

Det blir mer och mer tydligt att AMD har valt att kalla sin kommande flaggskeppsprocessor för Threadripper 2990X. Den 32-kärniga entusiastprocessorn visades för första gången upp i samband med årets Computex-mässa. Sedan dess har enheten haft svårt att hålla sig borta från det offentliga ljuset.

Under förra veckan dök prestandasiffror för processorn upp i form av resultat från testsviten Cinebench. Här testades processorn både med de klockfrekvenser den har från fabrik samt i överklockat utförande.

Under gårdagen hade processorn listats i en europeisk webbutik. Mer specifikt handlar det om den tyska hemsidan Cyberport som listade processorn med en prislapp på 1 509 euro. Detta översätts till omkring 15 000 kronor, visas denna prissättning vara korrekt så kommer Threadripper 2990X att kosta omkring 5 000 kronor mer än vad föregångaren 1950X gjorde vid lansering. Detta med dubbelt så många processorkärnor.

Nu har processorn listats i 3DMarks databas. Detta kommer från PC-entusiasten Tum Apisak som lyckades ta en skärmdump av databasinlägget och delade det via Twitter.

Inlägget i databasen mer eller mindre bekräftar produktnamnet Threadripper 2990X. Vi ser även att det mycket väl rör sig om 32 kärnor med 64 trådar, som tidigare bekräftat av AMD själva.

Tyvärr rör det sig inte om några nya prestandasiffror för processorn. Än så länge har vi endast det tidigare nämnda Cinebench-testet att gå efter när det kommer till prestandan hos Threadripper 2990X.

Klockfrekvenserna är listade som 3,0 gigahertz (GHz) som standardfrekvens och 3,8 GHz som turbofrekvens. Hur långt processorn kommer att kunna pressa specifika kärnor med hjälp av Extended Frequency Range (XFR) 2.0 är däremot oklart. Effektiviteten hos XFR baseras på kapaciteten hos den kylare som försöker tämja processorns TDP-värde på 250 watt.

AMD visar upp Threadripper 2 med 32 kärnor på Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid