AMD har tidigare avtäckt sin processorarkitektur Zen 2 och medans många förväntat sig att en Threadripper 3000-serie baserad på arkitekturen kommer att lanseras någon gång i framtiden har det nu bekräftats att denna med stor sannolikhet dyker upp i år.

AMD har nyligen hållit en presentation för investerare. I denna talades det bland annat om de processorlanseringar som företaget har planerade för år 2019. Medans AMD:s VD Lisa Su själv har bekräftat att tredje generationens Ryzen-processorer kommer att lanseras ”i mitten av året” har det dock varit relativt tyst kring Threadrippers tredje generation.

AMD:s presentation bekräftar ytterligare en gång att nästa generations Ryzen-processorer, kodnamn ”Mattise”, som tros bli Ryzen 3000-serien kommer att lanseras under mitten av året. Exakt vad denna tidsram innebär är något oklart, men det spekuleras om en lansering i juni eller juli månad. Detta skulle kunna ge AMD ett ypperligt tillfälle att försöka bygga hype för lanseringen under Computex 2019 som hålls mellan den 28 maj och 1 juni.

Ovanstående bild är tagen direkt från AMD:s senaste presentation som går att läsa i sin helhet i PDF-format. På bilden ser vi hur andra generationens Ryzen Pro Mobile-processorer förväntas lanseras någon gång under våren. Efter detta har vi tredje generationens Ryzen-processorer som väntas landa på butikshyllorna framåt mitten av året.

Under vad som enligt bilden verkar vara ännu senare under året ser vi att Threadripper 3000-serien, kodnamn ”Castle Peak”, förväntas lanseras. Den tredje generationens entusiastprocessorer är i dagsläget fortsatt mystiska. Specifikationer som klockfrekvenser och antal processorkärnor har ännu inte bekräftats av AMD själva. Threadripper bygger dock i grund och botten på AMD:s serverprocessorer Epyc som i sin andra iteration vid namn ”Rome” utrustats med upp till 64 kärnor och 128 processortrådar.

AMD:s Epyc ”Rome”, Ryzen 3000 samt Threadripper 3000-serier bygger alla, som tidigare nämnt, på arkitekturen Zen 2 och sju nanometers tillverkningsteknik. Exakta specifikationer för de två sistnämnda processorserierna och deras modeller är dock fortsatt oklara.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid