AMD:s flaggskeppsprocessor Threadripper 3990X med sina 64 kärnor och 128 trådar blev nyligen tillgänglig för konsumenter och det tog inte lång tid innan överklockade pressade processorn till bristningsgränsen.

Under förra veckan blev AMD:s senaste flaggskeppsprocessor Threadripper 3990X tillgänglig för konsumenter. Processorn kommer utrustad med hela 64 kärnor och 128 trådar. Detta tillsammans med totalt 288 megabyte cache och ett TDP-värde på 280 watt ur kartong.

Processorns klockfrekvens ligger från början på 2,9 gigahertz (GHz) och den maximala turbofrekvensen har ställts in till 4,3 GHz. Detta är dock inte tillräckligt höga klockfrekvenser för extrema överklockare som redan nu lyckats pressa processorn bra mycket längre.

Överklockaren som går under namnet SPLAVE kunde med hjälp av flytande kväve och ett moderkort i form av ett Asrock TRX40 Taichi nå massiva 5,3 GHz på alla 64 kärnor hos 3990X samtidigt. Detta åstadkoms även med hjälp av dubbla nätaggregat på 1 250 watt styck och G.Skill Neo-RAM med en klockfrekvens på 3 200 megahertz och CL11 timings.

SPLAVEs överklockningsäventyr ledde till att slutpoängen i Cinebench R20 blev smått galna 39 518.

Andra imponerande överklockningssiffror från Threadripper 3990X kommer från TSAIK som enligt HWBot lyckats pressa en ensam kärna hos processorn till 5,55 GHz. Detta gjordes tillsammans med en ensam RAM-modul med en klockfrekvens på 1 866 MHz och ett moderkort i form av ett MSI TRX40 Creator. Här handlar det dock om underklockade processorkärnor rent generellt sett och en ensam kärna som med hjälp av flytande kväve pressats en bra bit över klockfrekvenserna processorn erbjuder ur kartong. buy 50 instagram likes

AMD:s processor blev som tidigare nämnt tillgänglig för konsumenter tidigare under veckan. Många extrema överklockare har säkerligen haft tillgång till enheten sedan innan dess. Processorns livscykel har dock precis börjat och vi kan komma att se ännu brutalare överklockningar och Cinebench-poäng när överklockare blivit riktigt bekväma med att hantera AMD:s flaggskepp.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid