Länge har det spekulerats om när AMD kan komma att lansera nästa Threadripper-familj. Nu sägs det att Threadripper Pro 5000-serien kommer att avtäckas runtom CES 2022 för att sedan lanseras i början av mars månad.

AMD har varit relativt tystlåtna angående de framtida planerna för sina Threadripper-produkter. Det har länge ryktats och spekulerats kring när vi kan komma att se dessa processorer göra en comeback med de senaste teknikerna. Nu sägs AMD:s planerade lanseringsdatum för processorfamiljen med kodnamnet Chagal ha röjts.

Det är hemsidan Videocardz som hävdar att man fått information angående den kommande serien. De menar att AMD kommer att lanseras Threadripper Pro 5000-serien den åttonde mars 2022. Något som mycket väl kan innebär ett avtäckande i samband med CES 2022 som hålls i början av januari.

Annons

Serien uppges bestå av fem processormodeller. Dessa ska sträcka sig från 12 kärnor med 24 trådar upp till 64 kärnor med 128 trådar. Då lanseringen av Zen 3-baserade enheter ur denna familj har dröjt så pass länge spekuleras det att de kommer att bygga på Zen 3+. AMD:s kommande uppiffning av Zen 3 som nu tillverkas på sex nanometers tillverkningsteknik och erbjuder 3D V-cache.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med denna information. I dagsläget har AMD inte bekräftat när vi kommer att se några nya Threadripper-processorer på butikshyllorna. Huruvida det röda laget faktiskt kommer att återuppliva produktserien under CES 2022 är något som helt enkelt återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid