AMD:s nylanserade Ryzen Threadripper Pro 5995WX med sina 64 Zen 3-baserade kärnor har redan hittats i testsviten Passmark där den kniper förstaplatsen med god marginal.

Redan nu har vi sett syntetiska testresultat för AMD:s purfärska flaggskepp Threadripper Pro 5995WX. AMD presenterade denna processor och dess syskon alldeles nyligen. Dessa kommer till en början vara exklusiva för Lenovos arbetsstation Thinkstation P620 som lanseras under våren.

Det tog dock inte lång tid för prestandasiffror som inte kommer från AMD själva att hitta sin väg ut på internet. Nu har Threadripper Pro 5995WX hittats i databasen för den syntetiska testsviten Passmark. Här ligger den på en solklar förstaplats i testsviten processortestande del.

AMD:s nya processor lägger sig minst 23 procent framför alla andra. Här mer 108 822 poäng jämfört med AMD Epyc 7763 som kniper andraplatsen med 88 338 poäng. Båda med 64 kärnor och 128 trådar.

Detta är dock endast ett syntetiskt test. En rejäl förstaplats för AMD:s nya flaggskepp är imponerande men också inte tillräckligt för att avgöra hur väl den nya processorserien kommer att prestera ute i det vilda. Processorerna kommer som tidigare nämnt bli exklusiva för Lenovos nya arbetsstation som lanseras under våren. Efter det dröjer det till årets tredje kvartal för andra datortillverkare att få tillgång till AMD:s nya processorer. Förhoppningsvis får vi se fler och fler prestandasiffror för den nya serien under den närmsta framtiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid