ELEX är det spel som Piranha Bytes, utvecklarna bakom Gothic 1-3 och Risen-serien, jobbar på. Det är ett postapokalyptiskt Sci-Fi/Fantasy spel med en öppen spelvärld att resa runt i.

Smått udda ingredienser i grytan

ELEX delar inte direkt stilen som Piranha Bytes tidigare spel alla har haft gemensamt. Utan här får vi då en helt öppen värld, som bör resultera i en mindre linjär story än i Gothic och Risen-spelen som, trots sina öppnar världar och mycket sidogrejer att hitta på, inte riktigt varit lika open world som t.ex Fallout-spelen eller The Elder Scrolls.

Men det är inte bara det att dom ger sig på en ny typ av spelvärld som är intressant. Utan även stilen på spelet i övrigt. ELEX är då en Sci-Fi Fantasy-spel som kommer att inkludera en udda blandning av bland annat mutanter, mechs, raptorer och jetpacks. Även rustningar i en rad olika typer, allting från ringbrynja till high-tech rustningar täckta i futuristiska detaljer och ljusdioder.

Inte mycket information finns ännu om storyn i ELEX mer än att planeten som spelet utspelar sig på blivit träffat av en meteor som lämnade planeten sargad och överlevarna i faktioner som alla slåss mot varandra för att vara med och bestämma över planetens fortsättning. Och i center av konflikten finns ELEX, ett mystiskt ämne som kom till planeten vida meteoren och har egenskaper som ingen skulle säga nej till.

Inget releasedatum finns ännu, men Piranha Bytes siktar på att få ut spelet under 2017. För tillfället så får vi nöja oss med denna trailer och hoppas på att mera information och videos släpps inom kort.

Klicka här för att följa Spel- och Tekniktuben på RSS!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid