Trots stora käppar i hjulen för teknikindustrin med de senaste månadernas utveckling i världen har Intel i sina senaste presentationsbilder bekräftat att Tiger Lake för konsumenter kommer att lanseras under mitten av året.

De senaste månaderna har minst sagt varit svåra för alla. Detta är även något som märkt av i teknikindustrin där tillgången av olika komponenter sinat efter att fabriker stängts ned temporärt. Trots detta har de senaste pressbilderna från Intel bekräftat att vi kommer få se en ny processorarkitektur i mitten av året. Förutsatt att bilderna stämmer.

Intels Tiger Lake-arkitektur bygger på kärnarkitakturen kallad ”Willow Cove”. Denna tar över stafettpinnen från Sunny Cove vi sett hos dagens Ice Lake-processorer. Sunny Cove är då den första ändringen vi ser hos Intels kärnarkitekturer sedan Skylake lanserades för cirka fyra år sedan.

Huruvida käpparna i hjulen för Intel och 10 nanometer har släppt återstår att se. Däremot står det klart att företaget att positivt inställt till framtidens arkitekturer. Det vi har att gå efter i dagsläget är dock endast rykten och hörsägner. Förhoppningsvis får Intel sitt på det torra och kan leverera riktigt intressanta processorer under 2020.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid