3D-tekniken har börjat blomma ut på allvar inom TV-marknaden där de flesta tillverkare lanserar modeller kapabla till att visa 3D. Kravet är att man även använder sig av någon form av glasögon, något nu japanska Toshiba ska lösa redan i år.

Toshiba avslöjar att man under fjärde kvartalet ska lansera en ny TV-serie med tre olika modeller där alla stödjer 3D, helt utan några besvärliga glasögon. Den nya 3D-tekniken använder sig av ett system som släpper ut ljusstrålar ur olika vinklar från skärmen så att tittaren kan se stereoskopiska bilder utan glasögon.

Enligt uppgifterna ska det inte heller vara problem att njuta av 3D-effekterna ur olika vinklar, något som tidigare visat sig svårt utan glasögon-tekniken. Samtidigt som det inte ska vara ansträngande för ögonen.

Försäljningen av 3DTV-apparater har enligt rapporter gått trögare än vad man hoppats och boven i dramat sägs inte helt oväntat vara de irriterande, och dyra, glasögonen.

Nu väntas Toshibas lösning vara allt annat än billig och enligt uppgifter ska en av modellerna vara på endast 21-tum, vilket gör oss något frågande inför vilka storlekar tekniken är kapabel att skala till.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedDr.Bluehymer Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

Jag tror fan inte att 3d tekniken kommer slå igenom iaf inte i Sverige. Nästan alla Svenskar äger en HD tv men en väldigt väldigt liten del använder sig av det och inte fan har vi något kanal utbud av hd heller. Jag märker i butiken där jag jobbar att kunder tittar lite på det sen snackar men lite om det sen går dom och köper en vanlig tv. Ingen som vill dras med glasögon för en hel familj. Detta är mer en kul grej att ha.

Dr.Blue
Medlem

När man har glasögon så tycker jag det är bara jobbigt att ha 3d-glasögon på sig. Om man slipper 3d-glasögonen tycker jag att tekniken har gjort ett framsteg.